Avui 20 de maig anem a Canet a buscar receptes i és que aquest mes del blog al plat està dedicat a Cuinant a Canet, el fantàstic blog de la Gemma on hi pots trobar receptes de tot tipus. M'ha costat molt decidir-me per alguna d'elles, però aquestes croquetes em van fer caure en la temptació i ho vaig encertar, a casa han estat rebudes entre aplaudiments!
Al blog de la Gemma hi ha la recepta per thermomix i sense, jo vaig fer la de thermomix.
A l'hora d'arrebossar primer les he passat per farina i així ha quedat una mica més cruixent.
Ingredients:
- 150 gr de xampinyons
- 100 gr de formatge gorgonzola
- 50 gr d'oli d'oliva
- 100 gr de mantega
- 30 gr de ceba
- 170 gr de farina i una mica més per arrebossar
- 800 gr de llet
- 2 ous
- pa ratllat
- sal, pebre, nou moscada
- oli per fregir
Preparació:
- Posar al got de la thermomix els xampinyons i el formatge i programar 4 segons a velocitat 4. Retirar i reservar.
- Posar la mantega, l'oli, la ceba i programar 3 minuts a varoma i velocitat 3 1/2.
- Afegir la farina i coure 3 minuts a 100º i velocitat 2 1/2.
- Incorporar la llet, la sal, pebre i nou moscada i barrejar 4 segons a velocitat 6.
- Afegir dues cullerades de la barreja de xampinyons i formatge i programar 7 minuts, varoma i velocitat 4.
- Deixar reposar uns minuts, afegir la resta de xampinyons i gorgonzola i remenar amb l'espàtula. Verificar el punt de sal.
- Posar la beixamel en una màniga pastissera o en una safata i deixar refredar.
- Fer les croquetes i arrebossar amb farina, ou i farina de galeta.
- Fregir en abundant oli ben calent.