dissabte, 2 de maig del 2015

Pastís de crema i maduixes


Cap de setmana de treball a Gaüses recompensat amb aquest pastís. 
Sí sí, aquest cap de setmana ha tocat fer de paletes i lampistes, calia acabar d'encimentar la glorieta del jardi i deixar-la llesta per a l'estiu. I per acabar la jornada què millor que una bona rotllana al voltant d'un pastís i una bona cervesa casolana "Folch bear" made in Jordi.

Ja sabeu que a Gaüses tinc pocs estris de cuina i que el forn no és el més adequat, així que he buscat una recepta senzilla, ràpida de preparar, i que tingues maduixes, moltes maduixes, s'ha d'aprofitar ara que n'és l'època, i és que de les maduixes m'agrada tot, el gust, el color, la textura i sobretot el nom. Maduixa és una de les paraules que més bé em sonen.
La recepta és del blog Ara cuina, tot i que jo la massa brisa l'he comprada feta. Gràcies a la Sussi he conegut uns sobres de gelatina que venen al Lidl i que serveixen per donar brillantor als pastissos.

Ingredients:
  • Una base de pasta brisa
  • Crema pastissera (500 ml de llet, 100 gr de sucre, 4 rovells, 30 gr de maizena, llimona, canyella)
  • Maduixes
  • Sobre de gelatina per decorar
Preparació:
  1. Cobrir un motllo amb la base de pasta brisa.
  2. Punxar tota la base per evitar que s'infli i pressioneu els laterals amb una forquilla.
  3. Cobrir tot el motllo (base i laterals) amb paper de forn o d'alumini i empleneu-lo amb cigrons crus, el pes dels cigrons fa que no s'infli. Jo tinc un pot de cigrons que només serveix per això.
  4. Coure al forn uns 25 minuts. Retirar els cigrons i el paper i deixar coure 5 minuts més per tal que agafi color.
  5. Mentre teniu el pastís al forn fer la crema. Podeu trobar la recepta aquí. Deixeu-la refredar.
  6. Emplenar tota la base del pastís amb la crema, cobrir amb les maduixes i acabar amb la gelatina per donar un toc de brillantor.


5 comentaris:

  1. Bonissim!!! després d'una feinada intensa, gràcies sobretot al Marc i al Francesc!!!!
    Gent que vau col.laborar, sou molt bona gent!!!!

    ResponElimina
  2. Bonissim!!! després d'una feinada intensa, gràcies sobretot al Marc i al Francesc!!!!
    Gent que vau col.laborar, sou molt bona gent!!!!

    ResponElimina
  3. Una bona recompensa per tant esforç i treball!!! Deliciosa.....
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
  4. Quin pastisset!, realment, una molt bona manera de recompensar l'esforç del dia!!!

    ResponElimina
  5. es brutal la combinació crema i maduixes! bonissima proposta de temporada! petons

    ResponElimina