Cap de setmana de treball a Gaüses recompensat amb aquest pastís.
Sí sí, aquest cap de setmana ha tocat fer de paletes i lampistes, calia acabar d'encimentar la glorieta del jardi i deixar-la llesta per a l'estiu. I per acabar la jornada què millor que una bona rotllana al voltant d'un pastís i una bona cervesa casolana "Folch bear" made in Jordi.
Ja sabeu que a Gaüses tinc pocs estris de cuina i que el forn no és el més adequat, així que he buscat una recepta senzilla, ràpida de preparar, i que tingues maduixes, moltes maduixes, s'ha d'aprofitar ara que n'és l'època, i és que de les maduixes m'agrada tot, el gust, el color, la textura i sobretot el nom. Maduixa és una de les paraules que més bé em sonen.
La recepta és del blog Ara cuina, tot i que jo la massa brisa l'he comprada feta. Gràcies a la Sussi he conegut uns sobres de gelatina que venen al Lidl i que serveixen per donar brillantor als pastissos.
Ingredients:
- Una base de pasta brisa
- Crema pastissera (500 ml de llet, 100 gr de sucre, 4 rovells, 30 gr de maizena, llimona, canyella)
- Maduixes
- Sobre de gelatina per decorar
Preparació:
- Cobrir un motllo amb la base de pasta brisa.
- Punxar tota la base per evitar que s'infli i pressioneu els laterals amb una forquilla.
- Cobrir tot el motllo (base i laterals) amb paper de forn o d'alumini i empleneu-lo amb cigrons crus, el pes dels cigrons fa que no s'infli. Jo tinc un pot de cigrons que només serveix per això.
- Coure al forn uns 25 minuts. Retirar els cigrons i el paper i deixar coure 5 minuts més per tal que agafi color.
- Mentre teniu el pastís al forn fer la crema. Podeu trobar la recepta aquí. Deixeu-la refredar.
- Emplenar tota la base del pastís amb la crema, cobrir amb les maduixes i acabar amb la gelatina per donar un toc de brillantor.
Bonissim!!! després d'una feinada intensa, gràcies sobretot al Marc i al Francesc!!!!
ResponEliminaGent que vau col.laborar, sou molt bona gent!!!!
Bonissim!!! després d'una feinada intensa, gràcies sobretot al Marc i al Francesc!!!!
ResponEliminaGent que vau col.laborar, sou molt bona gent!!!!
Una bona recompensa per tant esforç i treball!!! Deliciosa.....
ResponEliminaPetons,
Olga
Quin pastisset!, realment, una molt bona manera de recompensar l'esforç del dia!!!
ResponEliminaes brutal la combinació crema i maduixes! bonissima proposta de temporada! petons
ResponElimina