Dilluns vem celebrar els primers 48 anys d'en Jordi, sort en va tenir de la bufera de l'Èlia, en un vist i no vist es van apagar les espelmes.
Per molts anys!!
Difícilment faig pastissos de llimona, a l'Arnau no li agrada gens i per evitar rondinades me'ls estalvio. Aquesta vegada com que no hi era vaig aprofitar l'ocasió per fer aquest braç amb crema de llimona que va donar un toc d'acidesa a la festa.
La recepta és del fantàstic blog de la Mercè Cuina per a llaminers.
Ingredients:
Pa de pessic:
- 4 ous
- 50 gr de farina
- 50 gr de Maizena
- 100 gr de sucre
- ratlladura de llimona
Preparació:
- Separar els rovells de les clares.
- Muntar les clares a punt de neu, afegir la meitat del sucre i batre 2 minuts més fins que quedi el sucre ben barrejat.
- Batre els rovells amb la resta del sucre fins que agafi un to blanquinós i ben esponjós.
- Incorporar les clares a la barreja dels rovells de mica en mica remenant suaument.
- Afegir les farines tamisades i la ratlladura de llimona i remenar suaument.
- Folrar la safata de forn amb paper de forn i abocar-hi la mescla procurant que la superfície quedi ben llisa.
- Coure al forn, preescalfat a 200º, fins que s'enrosseixi i estigui cuit (8 minuts en el meu cas).
- Treure-ho del forn i enrotllar amb el paper de forn i reservar.
Ingredients per a la crema:
- 300 ml de suc de llimona
- 200 gr de sucre
- 4 ous
- 30 gr de Maizena
- 50 gr de mantega
- 4 fulles de gelatina
- 200 ml de nata per muntar
Preparació de la crema:
- Posar a hidratar la gelatina amb aigua freda.
- En un cassó barrejar el suc de llimona amb el sucre, escalfar a foc mig remenant de tant en tant.
- Batre els ous amb la Maizena.
- Quan bulli el suc de llimona, abocar-hi els ous batuts tot batent per evitar que els ous quallin.
- Posar la barreja al foc, tot remenant, fins que s'hagi espessit i sense que arribi a bullir.
- Fora del foc incorporar-hi la mantega tallada a daus i remenar fins que s'hagi fos.
- Afegir la gelatina ben escorreguda i remenar fins que quedi ben dissolta.
- Deixar refredar a temperatura ambient.
- Muntar la nata.
- Barrejar la nata a la crema de llimona (que ha d'estar a temperatura ambient) fent moviments suaus.
- Posar la crema en una màniga pastissera.
Muntatge del braç de gitano:
- Agafar el pa de pessic i amb la màniga pastissera anar format tires al llarg del rectangle de pa de pessic al terç superior del rectangle.
- Enrotllar amb l'ajuda del paper de forn.
- Reservar a la nevera.
- Decorar amb sucre de llustre.
ResponEliminaCristina; Quin magnífic braç de gitano de llimona tret d'un fabulós blog -de la Mercé- i d'una gran bufada també¡¡
Per molts anys a tots plegats¡¡ :O)
Moltes felicitats! Aquest braç és una delícia per celebrar un aniversari!!
ResponEliminaPetons,
Olga
Doncs fa molt bona pinta! i Segur que després d'un bon dinar passa molt bé al tenir el punt de llimona. Felicitats!
ResponEliminaAnna
http://amossegadetes.blogspot.com.es
Doncs a mi les postres amb llimona m'encanten! i ara de cara a la calor baixen genial. Moltes felicitats, al qui fa els anys i a la cuinera! un petó!
ResponEliminaEl pastís fantàstic, m'agraden molt de llimona, però lo més maco és la foto de l'Elia amb el seu pare!!!!
ResponEliminaPetonets