Avui, de ben segur que els blogs s'ompliran de gotets amb tota mena de gustos, textures i colors. El protagonista del Blog al plat de gener és Les Receptes de Sant Hilari, l'Alfons és un artista i cada recepta del seu blog et deixa amb un ooooooooh! a la boca. Les seves combinacions junt amb unes presentacions excel·lents em fan gaudir de valent.
M'ha costat molt decidir-me per alguna de les seves receptes, ja que totes són fantàstiques, i finalment l'escollida ha estat aquesta crema de formatge tendre i aquests bastonets que m'han deixat tota la casa impregnada d'alfàbrega.
Bastonets de parmesà, llimona i alfàbrega
Ingredients:
- 120 gr de farina
- 45 gr de formatge parmesà ratllat
- 30 gr de mantega
- 45 gr d'aigua freda
- 30 gr d'alfàbrega picada
- pell ratllada d'una llimona
- pebre
Preparació:
- En un bol posar el formatge i la pell de llimona ratllada.
- Incorporar-hi la farina, l'alfàbrega i la mantega i barrejar-ho bé amb les mans.
- Afegir-hi l'aigua i treballar la barreja fins a formar una bola.
- Dividir la bola en 16 parts iguals, i amb cada part fer un cilindre d'uns 15 cm de llarg.
- Col·locar els cilindres en una safata per anar al forn i folrada amb paper sulfuritzat. Posar una mica de pebre per sobre i coure al forn, preescalfat a 180º, durant 15 minuts o fins que veieu que estan cuits.
- Deixar refredar a sobre d'una reixeta.
Crema de formatge:
Ingredients:
- 120 gr de formatge tendre (tipus Burgos)
- 35 gr de tàpares
- 50 gr de formatge parmesà ratllat
- pebre
- nata líquida
- Escórrer les tàperes i triturar-les junt amb el formatge tendre, el parmesà i el pebre.
- Afegir un raig de nata fins que quedi amb la textura que més us agradi.
- Colar i posar la barreja en els gotets de servir.
- Acompanyar amb els bastonets.