Avui, de ben segur que els blogs s'ompliran de gotets amb tota mena de gustos, textures i colors. El protagonista del Blog al plat de gener és Les Receptes de Sant Hilari, l'Alfons és un artista i cada recepta del seu blog et deixa amb un ooooooooh! a la boca. Les seves combinacions junt amb unes presentacions excel·lents em fan gaudir de valent.
M'ha costat molt decidir-me per alguna de les seves receptes, ja que totes són fantàstiques, i finalment l'escollida ha estat aquesta crema de formatge tendre i aquests bastonets que m'han deixat tota la casa impregnada d'alfàbrega.
Bastonets de parmesà, llimona i alfàbrega
Ingredients:
- 120 gr de farina
- 45 gr de formatge parmesà ratllat
- 30 gr de mantega
- 45 gr d'aigua freda
- 30 gr d'alfàbrega picada
- pell ratllada d'una llimona
- pebre
Preparació:
- En un bol posar el formatge i la pell de llimona ratllada.
- Incorporar-hi la farina, l'alfàbrega i la mantega i barrejar-ho bé amb les mans.
- Afegir-hi l'aigua i treballar la barreja fins a formar una bola.
- Dividir la bola en 16 parts iguals, i amb cada part fer un cilindre d'uns 15 cm de llarg.
- Col·locar els cilindres en una safata per anar al forn i folrada amb paper sulfuritzat. Posar una mica de pebre per sobre i coure al forn, preescalfat a 180º, durant 15 minuts o fins que veieu que estan cuits.
- Deixar refredar a sobre d'una reixeta.
Crema de formatge:
Ingredients:
- 120 gr de formatge tendre (tipus Burgos)
- 35 gr de tàpares
- 50 gr de formatge parmesà ratllat
- pebre
- nata líquida
- Escórrer les tàperes i triturar-les junt amb el formatge tendre, el parmesà i el pebre.
- Afegir un raig de nata fins que quedi amb la textura que més us agradi.
- Colar i posar la barreja en els gotets de servir.
- Acompanyar amb els bastonets.
Mira que és bona idea eh?, has fet uns gotets maquíssims i entre el parmesà i l'alfàbrega, dos gustos potents i dos olors persistents, segur n'heu gaudit tots!. Moltes gràcies com sempre, per participar de la proposta!, una abraçada Cristina!
ResponEliminaEs que realment costa decidir-se per una...jeje
ResponEliminaPero aquets gotets tenen una pinta boníssima!!
petons
M'encanten les receptes de l'Alfons, sempre les fa molt aromàtiques i gustoses. Entre la llimona, l'alfàbrega, el parmesà i les tàperes, han de quedar uns gotets deliciosos.
ResponEliminaUns gotets molt bons i ben perfumats!!! entre tot hem fet un bon recull!!
ResponEliminaHi ha tantes bones receptes en el blog Les receptes de Sant Hilari que costa triar-ne una però has fet una bona elecció. A mi la llimona i l'alfabrega m'encanten.
ResponEliminaConxita
http://alpotpetitcuina.blogspot.com.es/
M'agraden molt aquests gotets i els trobo pràctics per preparar amb antelació per quan tens convidats! La combinació de sabors espectaculars!!
ResponEliminasi, tens raó, com més llarg és el titol de la recepta més petit és el gotet on va ....;-)))) però ja se sap al pot petit..!! i aquests petits gotets t'han quedat imnensos, incapaços d'atrapar tots els aromes que desprenen i que ens inunden tota la cuina d'una aromàtica alfàbrega....
ResponEliminagràcies per participar
una abraçada
Quina presentació més maca! a més ho pots tenir ja preparat, m'encanta!
ResponEliminaAnna
Amb l´Alfons tenim assegurat un gotet cada dia...M'agrada molt el parmesà....i amb aquesta combinació de llimona i alfàbrega el deu fer mes temptador i aromàtic.
ResponEliminaQuina olor havien de desprendre la llimona i l'alfàbrega...!! La presentació dels gots, genial! Una abraçada!
ResponEliminaHa d'estar boníssim!!una abraçada!
ResponEliminahttp://aracuina.blogspot.com.es/
aquests gotets han d'estr ben bons! I els bastonets encar més, si faig aquests basotnets no paro fins que me'ls acabo, deuen estar de vici! jejejeNo se si saps que organitzo un concurs al meu blog, sortegem un lot deproductes Castey valorat en 160€ i m'agradaria molt comptar amb tu,tens tota la informació al blog, a veure si t'animes! Una abraçada bonica!
ResponElimina