Avui l'Èlia havia de portar un conte a l'escola i tot buscant vem trobar un de quan jo era petita d'un ocellet que amb el vent perdia el niu, pobret tot ferit va d'arbre en arbre buscant-ne algun que li deixi construir casa seva.
Mentre l'Èlia anava explicant el conte em van venir al cap aquests nius que ens feia la meva mare i que no havia tornat a menjar en 25 anys!!!
La meva mare aquests nius els feia fregits i pel meu gust quedaven massa oliosos, així que jo he provat de fer-los al forn i m'han agradat molt més.
Ingredients:
- 1 panet de viena per cap
- 1 ou per cap
- sobrassada
- formatge ratllat
Preparació:
- Obrir el panet com si li féssiu un barret, no el partiu pel mig que us quedarà la cassoleta massa petita.
- Treure la molla.
- Posar dins de cada niu una mica de sobrassada i formatge ratllat.
- A continuació posar un rovell a cada cassoleta i una mica de sal.
- Muntar les clares a punt de neu.
- Emplenar els nius amb les clares.
- Posar els nius junt amb les tapes al forn a 200º i escalfar durant 10 minuts.
- Servir amb la tapa posada.
Es fantàstic recordar receptes de mares i àvies...s'han de recuperar, que no per senzilles, eren menys bones!!
ResponEliminaPetonets.
Caram, nosaltres també en menjàvem d'aquests ous, però enlloc de sobrassada ens els feien amb sofregit de tomàquet i ceba. I també els acabaven a la paella!!! AAAiiixxx quins records i quant de temps fa que no en menjo :-)
ResponEliminaPTNTS
Dolça
Quin gran descobriment!!! Els desconeixia!!!! Què bons han de ser!!!!!
ResponEliminaPetonets!
Olga
oh, uau, quina receptassa! Fàcil, original i amb l'èxit assegurat. Només cal veure la cara de l'Èlia :)
ResponElimina