dijous, 1 de gener del 2015

Salmó marinat


Els CriJoArMaEl us desitgem un feliç 2015!

Aquestes festes les hem acompanyat de salmó marinat, ens l'hem menjat amb pastís, amb torradetes, canapés... 


Feia molt temps que tenia ganes de fer-ne, però em pensava que era complicat i que calia molt de temps. La meva sorpresa va ser quan buscant per internet vaig descobrir que era facilíssim, dos dies a la nevera i llest per a ser menjat i amb un resultat espectacular!!! El més complicat va ser trobar l'anet!!!

De les diferents receptes que vaig trobar vaig decidir fer la que proposa  Velocidad cuchara, veureu que està molt ben explicat pas a pas.

Ingredients:

  • 2 lloms de salmó fresc sense espines i amb pell
  • 30 gr de sal gruixuda
  • 30 gr de sucre
  • 10 gr de pebre en gra
  • anet fresc (eneldo)
Preparació:
  1. Demanar a la peixateria que et treguin l'espina del salmó. Com que el meu salmó era molt gran jo vaig fer la meitat de la cua, feia un kilo.
  2. Netejar bé el salmó de les espines que hagin pogut quedar, les vaig anar traient amb unes pinces.
  3. Barrejar la sal, el sucre i el pebre.
  4. Sobre de film posar un dels lloms amb la pell tocant al film i cobrir amb la barreja de sal ...
  5. A continuació cobrir amb les branques d'anet.
  6. Posar sal a l'altre llom, la que s'hi enganxi per la humitat, i col·locar a sobre de la capa d'anet deixant la pell a la capa de fora.
  7. Embolicar amb film transparent tot apretant i deixant els laterals oberts perquè pugui anar perdent el líquid.
  8. Posar dins d'una safata i col·locar un pes a sobre, per exemple un tetra brick, i deixar a la nevera 24 hores.
  9. L'endemà treure el líquid que ha deixat i donar la volta al paquet. Deixar 24 hores més.
  10. Al segon dia treure el film, netejar bé el salmó i assecar amb paper de cuina i ja es pot filetejar  per servir.
 
 

4 comentaris:

  1. Molt bo!!! A mi quasi que m'agrada més marinat que fumat!
    Petons i....Bon 2015!
    Olga

    ResponElimina
  2. Aquesta recepta es divina, no falla mai! Guapa que els reis et portin moltes coses bones, molts petons!

    ResponElimina
  3. jo també la tinc a pendents... i amb l'anet sobrer jo el vaig congelar ... així va allargar uns dies més...
    Feliç 2015!!!

    ResponElimina
  4. Una proposta ideal per celebrar l'arribada de l'any nou.
    Que tinguis un 2015 ple de felicitat!

    ResponElimina