Aquesta és la meva participació a Memòries d'una cuinera del mes de juliol que està dedicat al Gaspatxo i al Salmorejo.
El gaspatxo va entrar a casa quan ja era joveneta, la meva mare no n'havia fet mai. Un estiu vam conéixer uns nois que cada dia dinaven gaspatxo, la seva mare era d'origen andalús i n'era molt aficionada. Ella va ser la que va passar a la meva mare la recepta i des d'aquell estiu que la nostra família hem disfrutat d'aquesta fantàstica sopa freda que tan de gust ve quan fa calor.
Per aquesta ocasió he fet un gaspatxo de síndria i tomàquet, la recepta és una barreja de diferents variants que anat trobant i alguna aportació meva.
Ingredients:
- 500 gr de síndria
- 500 gr de tomàquet
- molla de pa
- un gra d'all
- oli
- vinagre
Preparació:
- Posar en remull la molla de pa per que s'estovi.
- Netejar la síndria de pell i llavors.
- Pelar els tomàquets.
- Triturar la síndria amb els tomàquet, l'all i la molla de pa. Afegir-hi una mica d'oli d'oliva i vinagre al gust i deixar refredar a la nevera.
- Servir ben fresquet.
- Jo l'he acompanyat d'uns dauets de pebrot verd i ceba tendra i amanit amb una mica d'oli d'alfàbrega.