Aquesta és la meva participació a Memòries d'una cuinera del mes de juliol que està dedicat al Gaspatxo i al Salmorejo.
El gaspatxo va entrar a casa quan ja era joveneta, la meva mare no n'havia fet mai. Un estiu vam conéixer uns nois que cada dia dinaven gaspatxo, la seva mare era d'origen andalús i n'era molt aficionada. Ella va ser la que va passar a la meva mare la recepta i des d'aquell estiu que la nostra família hem disfrutat d'aquesta fantàstica sopa freda que tan de gust ve quan fa calor.
Per aquesta ocasió he fet un gaspatxo de síndria i tomàquet, la recepta és una barreja de diferents variants que anat trobant i alguna aportació meva.
Ingredients:
- 500 gr de síndria
- 500 gr de tomàquet
- molla de pa
- un gra d'all
- oli
- vinagre
Preparació:
- Posar en remull la molla de pa per que s'estovi.
- Netejar la síndria de pell i llavors.
- Pelar els tomàquets.
- Triturar la síndria amb els tomàquet, l'all i la molla de pa. Afegir-hi una mica d'oli d'oliva i vinagre al gust i deixar refredar a la nevera.
- Servir ben fresquet.
- Jo l'he acompanyat d'uns dauets de pebrot verd i ceba tendra i amanit amb una mica d'oli d'alfàbrega.
Els gaspatxos de fruita són magnífics, a casa els fem molt sovint!! Té un color molt maco!
ResponEliminaPetonets
Sandra
Apa, jo també tinc penjada una recepta de gaspatxo de sindria i la veritat es que esta boníssim.
ResponEliminaPetonets.
Jo també vaig conèixer el gaspatxo de gran, a casa no s'havia fet mai, quan em vaig casar, la meva veïna era de Sevilla i m'ho va ensenyar a fer, des de aleshores tot l'estiu hi ha a la nevera, un o altre gaspatxo. Qué bons!!!!
ResponEliminaPetonets
És increÏble tota la mena de gaspatxos que es poden fer... Aquest queda amb un coloret preciós!Una abraçada.
ResponEliminaFa poquet vaig provar aquest gaspatxo a un restaurant, i veient la teva entrada m'ha fet recordar lo bo que era, refrescant, deliciós i sobretot lleuger.
ResponEliminaBoníssim! m'agafo la teva recepta ;)
fa uns mesos que el vaig fer per primera vegada i em va encantar!!! queda molt fresquet! Moltíssimes gràcie sper particpar guapa. Petonets
ResponEliminaM'encanten els gaspatxos i aquestes variants amb fruita encara són més bones. A l'estiu vénen molt de gust!
ResponEliminaJa he acabat l'stage i me'n vaig de vacances, així que vinc a desitjar-te bon estiu. Ens veiem el setembre!
Aquests gaspatxos amb fruita m'agraden més que no pas l'original!! El de síndria i el de cireres són els meus favorits! :p
ResponEliminaPetons!
Hola buenas, soy juanjo y me gustaría contactar contigo para realizarte una propuesta.
ResponEliminaEsperando tu respuesta dejo un cordial saludo.
Juanjo
carritus.wordpress.com
juanjoortizllares@gmail.com