diumenge, 31 de juliol del 2011

Gaspatxo de síndria


Aquesta és la meva participació a Memòries d'una cuinera del mes de juliol que està dedicat al Gaspatxo i al Salmorejo.
El gaspatxo va entrar a casa quan ja era joveneta, la meva mare no n'havia fet mai. Un estiu vam conéixer uns nois que cada dia dinaven gaspatxo, la seva mare era d'origen andalús i n'era molt aficionada. Ella va ser la que va passar a la meva mare la recepta i des d'aquell estiu que la nostra família hem disfrutat d'aquesta fantàstica sopa freda que tan de gust ve quan fa calor.
Per aquesta ocasió he fet un gaspatxo de síndria i tomàquet, la recepta és una barreja de diferents variants que anat trobant i alguna aportació meva.

Ingredients:
  • 500 gr de síndria
  • 500 gr de tomàquet
  • molla de pa
  • un gra d'all
  • oli
  • vinagre
Preparació:
  1. Posar en remull la molla de pa per que s'estovi.
  2. Netejar la síndria de pell i llavors.
  3. Pelar els tomàquets.
  4. Triturar la síndria amb els tomàquet, l'all i la molla de pa. Afegir-hi una mica d'oli d'oliva i vinagre al gust i deixar refredar a la nevera.
  5. Servir ben fresquet.
  6. Jo l'he acompanyat d'uns dauets de pebrot verd i ceba tendra i amanit amb una mica d'oli d'alfàbrega.

9 comentaris:

  1. Els gaspatxos de fruita són magnífics, a casa els fem molt sovint!! Té un color molt maco!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  2. Apa, jo també tinc penjada una recepta de gaspatxo de sindria i la veritat es que esta boníssim.
    Petonets.

    ResponElimina
  3. Jo també vaig conèixer el gaspatxo de gran, a casa no s'havia fet mai, quan em vaig casar, la meva veïna era de Sevilla i m'ho va ensenyar a fer, des de aleshores tot l'estiu hi ha a la nevera, un o altre gaspatxo. Qué bons!!!!
    Petonets

    ResponElimina
  4. És increÏble tota la mena de gaspatxos que es poden fer... Aquest queda amb un coloret preciós!Una abraçada.

    ResponElimina
  5. Fa poquet vaig provar aquest gaspatxo a un restaurant, i veient la teva entrada m'ha fet recordar lo bo que era, refrescant, deliciós i sobretot lleuger.
    Boníssim! m'agafo la teva recepta ;)

    ResponElimina
  6. fa uns mesos que el vaig fer per primera vegada i em va encantar!!! queda molt fresquet! Moltíssimes gràcie sper particpar guapa. Petonets

    ResponElimina
  7. M'encanten els gaspatxos i aquestes variants amb fruita encara són més bones. A l'estiu vénen molt de gust!
    Ja he acabat l'stage i me'n vaig de vacances, així que vinc a desitjar-te bon estiu. Ens veiem el setembre!

    ResponElimina
  8. Aquests gaspatxos amb fruita m'agraden més que no pas l'original!! El de síndria i el de cireres són els meus favorits! :p
    Petons!

    ResponElimina
  9. Hola buenas, soy juanjo y me gustaría contactar contigo para realizarte una propuesta.
    Esperando tu respuesta dejo un cordial saludo.

    Juanjo
    carritus.wordpress.com
    juanjoortizllares@gmail.com

    ResponElimina