Un dels plats refrescant de l'estiu és el Tabulé, una amanida procedent de l'Orient Mitjà que a casa ens agrada molt.
És d'aquells plats que pots preparar d'un dia per l'altre, deixar a la nevera i quan tornes de la platja ben fresqueta entra molt bé. Aquesta recepta me la va ensenyar l'Helena i no sé si us passa a vosaltres però cada vegada que en menjo penso en ella.
Tot i que la recepta original és amb menta jo de vegades ho faig amb alfàbrega fresca.
Les mides són orientatives, jo ho faig molt a ull.
Ingredients: (per a 4 persones)
- 125 gr de cuscús
- 125 ml d'aigua
- una mica de mantega
- 1 ceba tendre
- 1 tomàquet
- 1/2 pebrot vermell
- 1 pebrot verd petit
- el suc d'una llimona
- una branca de menta fresca
- oli, sal i pebre
- Preparar el cuscús segons les instruccions de l'envàs.
- Tallar les verduretes ben petites, salapebrar-les i amanir-les amb una mica d'oli.
- Barrejar amb el cuscús.
- Tallar la menta ben menuda i junt amb el suc de la llimona amanir-ho tot.
- Deixar refredar a la nevera i servir ben fred.
He gaudit molt llegint la recepta,ja que no l ´he provat mai i tampoc sabia de cert tots els ingredients que hi porta.
ResponEliminaGràcies per publicar-la.
Jo tampoc l'he provat mai, aquestu plat, pero fa molt bona pinta...
ResponEliminaPetonets
Un dels meus plats preferits de l'estiu. Qui el prova, repeteix! El faré algun dia amb alfàbrega. Petons.
ResponEliminaque bo i refrescant.. jo també la provaré amb alfàbrega.
ResponEliminaHola,
ResponEliminaA mi m'encata i és un plat ideal per l'estiu. Provare això de posar-hi l'alfàbrega que segur que queda boníssim!!!!!!!!
Petonets