Aquest plat em porta molts records de la infància. De petites, molts dissabtes o diumenges anàvem a dinar a casa dels avis i com que les tres germanes erem molt maniàtiques l'Àvia sempre ens feia aquests fideus que ens agradaven moltíssim. Per nosaltres eren els fideus de l'Àvia i ningú els sabia fer tan bons com ella.
Ara pels meus fills també és un dels seus plats preferits, i així he seguit la tradició de fer els fideus a la cassola seguint la recepta de la meva Àvia.
He de dir que ella hi posava cap de costella però tant a mi com a les meves germanes no ens agradava gens i em vaig acostumar a no posar-n'hi. El que si que jo hi he afegit són uns quants pinyons i de tant en tant hi poso moixernons que hi donen molt bon gust.
Jo aquest plat l'acostumo a fer com a plat únic i té l'avantatge que el dia abans puc deixar el sofregit fet i quan arribo a casa al migdia només cal bullir els fideus i fer la última cocció.
Ingredients per 5 persones:
500 gr de fideus gruixuts amb forat
1 ceba
250 gr de tomàquet ratllat
500 gr de salsitxes
un grapat de pinyons
oli
sal
formatge ratllat
moixernons o xampinyons (jo avui no n'he posat perque no en tenia)
Preparació:
En una cassola amb oli enrossir les salsitxes tallades a trossos.
Reservar-les i en el mateix oli fer un sofregit amb la ceba i el tomàquet. Jo hi poso una pastilla de brou concentrat per donar-hi més gust i segons el dia un gra d'all.
Quan el sofregit estigui ben cuit afegir-hi les salsitxes, els pinyons i els moixernons remullats i coure-ho a foc lent durant uns 5 minuts.
A part posar a bullir els fideus amb aigua salada i l'aigua d'hidratar els moixernons. Feu una cocció curta ja que després els courem juntament amb el sofregit i s'acabaran de fer. Jo acostumo a fer 2 minuts menys dels que indica el paquet.
Treure una mica de l'aigua de bullir, just perque els fideus quedin al descobert i afegir-ho a la cassola on tindrem el sofregit calent.
Coure-ho juntament a foc fort fins que es begui l'aigua uns 3 minuts.
Servir-ho amb una mica de formatge ratllat.