Avui ja hem deixat les vacances enrera i ara ja tot són records, per acabar amb bon gust de boca què millor que fer un pastís basc per rememorar els dies que hem estat en terres d'Euskadi.
La recepta és de Joseba Arguiñano a l'enllaç podeu veure el vídeo de com es fa i obtenir la plantilla del lauburu (creu basca).
- 150 gr de mantega pomada
- 2 ous
- 160 gr de farina
- 110 gr de sucre glaç
- 2 cullerades de crema pastissera
- 3 cullerades de melmelada de gerds (jo he fet de maduixa que és el que tenia)
- sucre glaç per decorar
Preparació:
- Amb unes barnilles o batedor de ma barrejar el sucre amb la mantega pomada.
- Afegir la mitat de la farina tamisada i remenar amb el batedor.
- Incorporar un ou, sembla que la barreja es trenqui, remeneu amb el batedor fins que la massa torni a quedar homogènia.
- Repetiu el mateix procés amb el segon ou.
- Afegir el reste de farina, remenar i reservar la massa a la nevera un mínim de dues hores.
- Cobrir un motlle amb la meitat de la massa, podeu treballar la massa amb les mans i una mica de farina.
- Cobriu la base amb una bona capa de crema pastissera i les cullerades de melmelada.
- Acabeu amb una capa de la massa que teniu reservada segellant els contorns.
- Coure al forn, preescalfat a 180º, durant 20-25 minuts.
- Deixar refredar i desemmotllar, decorar amb sucre glaç.
El tinc a pendents! Jo creia que era rectangular.
ResponEliminaDesconeixa totalment aquest pastís! Moltes gràcies per compartir-lo!
ResponEliminaPetonets i molt bona setmana,
Olga