dissabte, 23 d’abril del 2016

Pastís de taronja al microones - Sant Jordi 2016


Que tingueu un feliç i dolç Sant Jordi!!!!

Amb aquest pastís hem celebrat el sant del Jordi els CriJoArMaEl!!!!

Com sabeu a mi m'agrada celebrar-ho tot, i des de fa dies que estava assajant amb unes roses fetes amb patates per poder-les publicar avui. Tots els intents han acabat malament, fins al punt que en vaig cremar una al microones i la feina va ser meva per treure la pudor de cremat de la cuina. L'últim intent, el d'ahir a la nit, la rosa era més semblant a un xurro que a una flor, així que vaig desistir a fer roses i tal dia farà un any. 
Aquest matí tenia molta feina, anar a comprar, preparar dinar de celebració, endreçar la casa... però un wats ha canviat la meva organització: voleu que quedem per anar a fer una passejadeta pel centre? En pocs minuts he canviat tots els plans i llavors tot eren corredisses. Mentre estava comprant he estat temptada d'agafar un pastís dels de supermercat, però llavors he recordat que la Joaqui m'havia parlat d'un pa de pessic de taronja molt bo fet al microones i tot m'ha començat a lligar: tenia pastís per celebrar el sant del Jordi i amb la pell de la taronja podria fer la rosa!!!!! I fins aquí la història d'un pastís que des de que he pensat en fer-lo, comprat els ingredient i sortit del forn no han passat ni 60 minuts!!!

Com ja he dit la recepta me la va passar la Joaqui del blog Misthermorecetas

Ingredients:
  • 3 ous
  • 1 iogurt natural
  • 150 gr de sucre
  • 1 cullerada de sucre de vainilla
  • 120 ml d'oli de gira-sol
  • 50 ml de suc de taronja natural
  • ratlladura de la pell d'una taronja
  • 150 gr de farina
  • 1 sobre de llevat
  • sucre per escampar per sobre
  • mantega per untar el motlle
Preparació:
  1. Untar un motlle de silicona amb manteja i escampar una mica de farina. Picar per eliminar la farina sobrant.
  2. En un bol posar tots els ingredients: ous, iogurt, sucre, oli, vainilla, pell de taronja, suc de taronja, farina i llevat i remenar amb un batedor elèctric (en thermomix 30 segons a velocitat 4).
  3. Abocar la massa en el motlle i coure al microones: 5 minuts a 700 wats, 5 minuts més a 900 wats i deixar reposar 5 minuts més amb el microones apagat.
  4. Deixar refredar i desemmotllar.
  5. Escampar sucre per sobre abans de servir.

dimarts, 19 d’abril del 2016

Pastís-flam de plàtan


Aquest pastís ha estat la recepta escollida del fantàstic blog de la Gemma Caprofiti, el protagonista Del blog al plat d'aquest mes. 
He estat molts dies donant voltes al blog de la Gemma, moltes de les seves receptes haurien pogut estar avui aquí, però la casualitat m'ha portat a fer aquest pastís. 
Diumenge a casa hi havia un excedent de plàtans que s'estaven posant lletjos, així que vaig buscar a la xarxa "pastís de plàtan" i casualment vaig anar a parar al blog de la Gemma. Vaig matar dos ocells d'un tret, solucionava el tema dels plàtans i ja tenia decidida quina seria la meva recepta del dia 20.

A casa va triomfar, fins i tot l'Arnau i l'Èlia, que mai volen tastar els pastissos, van repetir!!!! 
La Gemma té moltes receptes sense gluten i aquesta és una d'elles.

Ingredients:
  • 3 plàtans
  • 4 ous
  • 250 ml de llet
  • 50 gr de Maizena
  • 100 gr de sucre
  • 1 cullerada petita de llevat
  • 1 pessic de sal
  • 50 gr de perles de xocolata
  • mantega
Preparació:
  1. Tallar els plàtans a rodanxes i posar en una paella amb una mica de mantega, saltejar un parell de minuts i reservar.
  2. Batre els ous amb el sucre fins que agafin volum.
  3. Afegir la Maizena, la sal i el llevat i remenar-ho tot fins que quedi ben incorporat.
  4. Afegir la llet i els plàtans i barrejar.
  5. Abocar-ho en un motlle que haurem untat abans amb mantega. Escampar per sobre les perles de xocolata.
  6. Coure al forn, preescalfat a 190º, durant 30 minuts.
  7. Deixar refredar i desemmotllar. 
  8. Decorar al gust, jo en aquesta ocasió vaig ser molt simple. Servir ben fresquet de la nevera.


dissabte, 16 d’abril del 2016

Faves a la catalana


La Marta, cosina d'en Jordi, ens ha regalat faves del seu hort ecològic, i aquest matí que a casa hi havia tranquil·litat m'he dedicat a desgranar-les i a coure-les tal i com ho feia la meva mare.
Moltíssimes gràcies Marta, i ja saps que la teva collita sempre serà ben rebuda a Can CriJoArMaEl.


Ingredients:
  • 1,5 kg de faves
  • 1 tall de cansalada salada d'un dit de gruix
  • 1 tall de cansalada fresca d'un dit de gruix
  • 1/2 botifarra negra
  • 1 ceba
  • 1 gra d'all
  • 1 copeta de vi negre
  • 1 branca de menta
  • oli, sal i pebre
Preparació:
  1. Desgranar les faves, és una mica entretingut però tot escoltant la ràdio se m'ha fet curt.
  2. Tallar les cansalades a dauets i fregir en una mica d'oli. Quan comencin a enrossir reservar.
  3. En el mateix oli sofregir la ceba tallada ben petitona (o triturada) junt amb el gra d'all tallat a tiretes fines.
  4. Quan la ceba comenci a enrossir afegir la cansalada, la menta i les faves, salpebrar i abocar la copa de vi (jo he posat vi negre que tenia obert, però podeu posar ranci o brandi...) remenar i deixar evaporar l'alcohol. Vigileu amb la sal, que la cansalada ja en porta.
  5. Cobriu amb aigua i deixeu a foc lent durant 45 minuts.
  6. Passat aquest temps afegiu la botifarra negra tallada a rodanxes i coure 10-15 minuts més. Les faves estaran cuites quan comencin a arrugar-se.
  7. Si ho deixeu fet d'un dia per l'altre estarà més bo.



dilluns, 11 d’abril del 2016

Piruletes de Babybel i kikos




Dissabte vem fer el sopar-sorteig del grup de whatsApp de Calçotada. Cada vegada m'agrada més aquesta idea de fer un sopar-regal a 4 persones que pertanyen a un grup nombrós de whatsApp, l'atzar fa que ens reunim a una taula 6 amics que de no ser així potser mai ho hauríem fet.
Aquesta vegada els afortunats van ser la Núria, el Marc, la Raquel i la Mariona, uns comensals molt agraïts que ens van fer gaudir d'una bona vetllada.

Per sopar va consistir en:

Apertitiu:
  • Piruletes de Babybel i kikos
  • Truitetes de patates amb calçots i botifarra negra (els calçots en aquest grup no podien faltar)
  • Culleretes de pasta de full amb crema de formatge i salmó
  • Tartaletes de codonyat i gorgonzola
  • Xips de surimi al perfum de tòfona

De primer: Creps de marisc


Aquestes piruletes van triomfar, per Sant Medir les vaig fer amb farina de galeta, però aquesta vegada m'ha fet gràcia innovar i les he arrebossat amb kikos, han quedat boníssimes. La recepta és del blog julia y sus recetas.

Ingredients: les quantitats dependran de les piruletes que volgueu fer
  • Formatgets Babybel
  • Ou
  • Kikos (farina de galeta, ametlles....)
  • Oli per fregir
Preparació:
  1. Pelar els formatgets.
  2. Passar per ou batut.
  3. Passar per kikos triturats (amb una picadora o thermomix..).
  4. Jo vaig tornar una segona vegada a passar per ou i kikos perquè quedés un arrebossat més gruixut.
  5. Fregir un parell de minuts en oli.
  6. Posar la broixeta i servir calent, que la gràcia és trobar el formatge fos per dins.

divendres, 8 d’abril del 2016

Pa de pessic de llimona al microones


Un dia com avui, de fa 25 anys, vaig començar a treballar a l'ajuntament de Sant Feliu de Llobregat. En aquell moment, amb el Mario i el Manolo, vem iniciar un bon equip tècnic que ens ha portat a transformar tecnològicament la gestió de la ciutat fins avui.
L'equip ha anat creixent, i són nombrosos els companys i companyes amb els que dia a dia hem viscut, patit i gaudit aquesta transformació, per això avui m'ha fet il·lusió compartir amb tots ells aquest pastís coronat amb 25 roses, com a símbol de la ciutat de Sant Feliu.
Gràcies a tot@s per aguantar-me i que per molts anys podem seguir treballant per la ciutadania!!!

Com no podia ser d'una altra manera, la recepta del pastís me la va passar la Joaqui, companya de feina amb qui comparteixo l'afició per la cuina. Un ràpid i fàcil pa de pessic de llimona que es cou en 10 minuts al microones, és del blog Mis thermorecetas.


Aquest pa de pessic queda molt esponjós i vaig afegir una capa de cobertura de xocolata perquè s'aguantessin les piruletes.

Ingredients:
  • 3 ous
  • 1 iogurt de llimona
  • 180 gr de sucre
  • 120 ml d'oli de gira-sol
  • 40 ml de suc de llimona
  • la ratlladura de la pell d'una llimona
  • 150 gr de farina
  • 1 sobre de llevat
Preparació:
  1. Poseu tots els ingredients en un bol i remeneu amb una batedora elèctrica (si ho feu a la thermomix programar 30 segons a velocitat 4).
  2. Untar un motlle de silicona (24 cm) amb mantega i espolvorejar amb una mica de farina.
  3. Abocar la mescla al motlle i coure 5 minuts al microones a 700 wats, 5 minuts més a 900 wats i deixar reposar uns altres 5 minuts dins del microones.
  4. Deixar refredar i desemmotllar.
  5. Decoreu amb sucre glaç o amb una cobertura de xocolata.


diumenge, 3 d’abril del 2016

Mona 2016


Avui, amb una setmana de retard, hem celebrat la mona amb la Rita. Aquesta vegada hem anat a can Escolà on hem berenat les tres famílies juntes i estrenat la thermomix de l'Oriol.

Com cada any no ha faltat la tradicional foto de padrí i fillola amb la mona.


La recepta és la mateixa que el pastís de l'aniversari del Marcel fet amb galetes príncipe i que compleix tots els requisits: ràpida, senzilla i boníssima. Us deixo aquí l'enllaç.