dissabte, 23 d’abril del 2016

Pastís de taronja al microones - Sant Jordi 2016


Que tingueu un feliç i dolç Sant Jordi!!!!

Amb aquest pastís hem celebrat el sant del Jordi els CriJoArMaEl!!!!

Com sabeu a mi m'agrada celebrar-ho tot, i des de fa dies que estava assajant amb unes roses fetes amb patates per poder-les publicar avui. Tots els intents han acabat malament, fins al punt que en vaig cremar una al microones i la feina va ser meva per treure la pudor de cremat de la cuina. L'últim intent, el d'ahir a la nit, la rosa era més semblant a un xurro que a una flor, així que vaig desistir a fer roses i tal dia farà un any. 
Aquest matí tenia molta feina, anar a comprar, preparar dinar de celebració, endreçar la casa... però un wats ha canviat la meva organització: voleu que quedem per anar a fer una passejadeta pel centre? En pocs minuts he canviat tots els plans i llavors tot eren corredisses. Mentre estava comprant he estat temptada d'agafar un pastís dels de supermercat, però llavors he recordat que la Joaqui m'havia parlat d'un pa de pessic de taronja molt bo fet al microones i tot m'ha començat a lligar: tenia pastís per celebrar el sant del Jordi i amb la pell de la taronja podria fer la rosa!!!!! I fins aquí la història d'un pastís que des de que he pensat en fer-lo, comprat els ingredient i sortit del forn no han passat ni 60 minuts!!!

Com ja he dit la recepta me la va passar la Joaqui del blog Misthermorecetas

Ingredients:
  • 3 ous
  • 1 iogurt natural
  • 150 gr de sucre
  • 1 cullerada de sucre de vainilla
  • 120 ml d'oli de gira-sol
  • 50 ml de suc de taronja natural
  • ratlladura de la pell d'una taronja
  • 150 gr de farina
  • 1 sobre de llevat
  • sucre per escampar per sobre
  • mantega per untar el motlle
Preparació:
  1. Untar un motlle de silicona amb manteja i escampar una mica de farina. Picar per eliminar la farina sobrant.
  2. En un bol posar tots els ingredients: ous, iogurt, sucre, oli, vainilla, pell de taronja, suc de taronja, farina i llevat i remenar amb un batedor elèctric (en thermomix 30 segons a velocitat 4).
  3. Abocar la massa en el motlle i coure al microones: 5 minuts a 700 wats, 5 minuts més a 900 wats i deixar reposar 5 minuts més amb el microones apagat.
  4. Deixar refredar i desemmotllar.
  5. Escampar sucre per sobre abans de servir.

4 comentaris:

  1. moltes gràcies!!!

    estava boníssim!!!

    ResponElimina
  2. moltes gràcies!!!

    estava boníssim!!!

    ResponElimina
  3. El micro es un estri, que quan et trobes apurada de temps, et pot solucionar, un postre, una verdureta feta al vapor, peix....
    Per a mi, ha es un ajut a la cuina.
    Molt bona pinta aquest pastís.
    Una abraçada

    ResponElimina