diumenge, 20 de desembre del 2015

Gelatina de mandarina amb mousse de xocolata





Avui tanquem l'any del blog al plat 2015 amb un repte ben dolç, i és que el blog protagonista de desembre és Dulces bocados, imprescindible pels amants de les llepolies.

Aquesta setmana he anat de cul amb les activitats dels meus fills, s'acaba l'any i sembla que s'acabi el món, he vist espectacles de totes menes: teatre, circ, concerts, manualitats, patinatge.... Entre diferents estonetes he aconseguit preparar aquests fantàstics gotets de gelatina de mandarina i mousse de xocolata que ens han deleitat després del concert de Nadal i abans dels Pastorets. 

Ingredients:

Gelatina de mandarina:
  • 300 ml de suc de mandarina
  • 4 cullerades de sucre (depèn de la dolçor de les mandarines)
  • 3 fulles de gelatina
Mousse de xocolata:
  • 150 gr de xocolata negra
  • 120 ml de llet
  • 200 nata per muntar
  • 1 fulla de gelatina

Preparació:

Gelatina de mandarina:
  1. Posar a hidratar la gelatina en aigua freda.
  2. En un bol barrejar 250 ml de suc de mandarina amb el sucre, aneu posant i tastant fins aconseguir la dolçor que us agradi.
  3. En un recipient apte per a microones posar-hi els 50 ml restants de suc de mandarina junt amb la gelatina ben escorreguda, escalfar uns 15 segons i remenar fins que la gelatina quedi ben dissolta.
  4. Incorporar el suc amb gelatina a la resta de suc i remenar.
  5. Repartir en gotets i reservar a la nevera d'un dia per l'altre.
Mousse de xocolata:
  1. Trossejar la xocolata.
  2. Posar a hidratar la gelatina en aigua freda.
  3. Muntar la nata.
  4. Escalfar la llet al microones fins que bulli. Afegir-hi la gelatina ben escorreguda i remenar fins que quedi ben dissolta. Abocar sobre la xocolata trossejada, deixar reposar 1 minut i remenar fins que quedi ben desfeta.
  5. Incorporar la nata muntada i remenar suaument.
  6. Deixar reposar a la nevera d'un dia per l'altre.
Al dia següent i amb una mànega pastissera repartir la mousse sobre la gelatina de mandarina.
Deixar a la nevera fins al moment de servir.

4 comentaris:

  1. Ohhh moltes gràcies Cristina per participar en aquest repte, tots anem massa enfeinats i tot i així has trobat un moment per preparar aquesta bona gelatina que espero us hagi agradat.
    Un petó

    ResponElimina
  2. Haig de tastar aquesta combinació de mandarina i xocolata. La de taronja i xocolata és la meva preferida. També és una recepta ideal de postres pels dinars familiars. En prenc bona nota! Una abraçada!

    ResponElimina
  3. Unes postres adients per aquestes festes! Les hem de tenir en compte!
    Petonets,
    Olga

    ResponElimina
  4. carai!! aquestes sí que són unes postres dignes de festa!! el contrast xocolata amb cítrics sempre queda bé, però amb aqeusta textura ha de ser un vici!! m'ho apunto! petons i molt bones festes guapa!!

    ResponElimina