dijous, 31 de desembre del 2015
dissabte, 26 de desembre del 2015
Arròs del Gall - Sant Esteve
La meva família és molt de tradicions però ben poques vegades fem canelons per Sant Esteve, el protagonista és l'arròs del gall fet amb les sobres del gall dindi farcit del dia de Nadal.
Enguany l'arròs ha anat precedit d'un bon aperitiu variat que ha volat.
Ingredients:
- Sobres del dall dindi o pollastre rostit i la seva farsa (salsitxes, cansalada, prunes, panses, orellanes i pinyons)
- Com que normalment de farsa en sobra poca afegeixo més salsitxes i fruits secs.
- Arròs
- 1 ceba
- 300 gr de tomàquet triturat
- Una copeta de vi o de cava que també hagi sobrat
- Brou de Nadal o aigua ( el doble que d'arròs)
- sal
Preparació :
- Aquest arròs el faig a la mateixa cassola de terra amb la que he cuit el gall dindi, així aprofito el llard i la substància que ha deixat enganxada.
- En el cas que es vulguin afegir més salsitxes tallar-les petites i coure-les amb el llard de la cassola i reservar.
- Tallar ben petita la ceba i sofregir-la amb el llard.
- Quan comenci a enrossir afegir el tomàquet i coure uns 10 minuts. Aprofiteu per desenganxar les restes de rostit enganxades a la cassola.
- Posar la copeta de vi o cava i deixar evaporar l'alcohol.
- Incorporar el gall dindi tallat a trossets petits i tota la farsa que tenim reservada. Si volem afegir més prunes pinyons... ara és el moment. Remenar perquè quedi ben integrat amb el sofregit.
- Posar l'arròs i deixar coure un parell de minuts mentre anem remenant.
- Afegir el brou o l'aigua que haurem posat a bullir anteriorment i salar ( si poseu brou vigileu amb la sal.
- Coure 5 minuts a foc fort i 10 minuts a foc baix i no remeneu que sino s'enganxarà.
- Deixeu reposar tapat dueant 5 minuts i ja podeu servir.
dijous, 24 de desembre del 2015
Bon Nadal 2015 - Mini cupcakes de Nadal
Els CriJoArMaEl us desitgem BON NADAL!!!!!
Aquests arbres de Nadal han estat els protagonistes dels postres del sopar de Nadal a casa de la Montse acompanyant un gotet de llimona i una galeta de mantega nadalenca.
La recepta me la va passar la Teresa, la meva cosina i comercial de thermomix.
Ingredients magdalenes:
- 120 gr de sucre
- 80 gr de mantega salada
- 2 ous
- 120 gr de xocolata fondant
- 120 gr de farina
Ingredients cobertura:
- 50 gr de sucre
- 500 gr de formatge cremós (philadelphia)
- colorant (jo faig servir el de pasta)
- boletes de sucre per decorar
Preparació magdalenes:
- Preescalfar el forn a 180º i col·locar 24 càpsules petites de magdalenes en un motlle preparat per a l'ocasió.
- Posar en el got de la thermomix el sucre, la mantega salada i els ous. Batre 5 minuts a 70º i velocitat 4.
- Afegir la xocolata tallada a trossets i barrejar 30 segons a velocitat 6.
- Incorporar la farina i barrejar 10 segons a velocitat 4. Acabar de remenar amb l'espàtula.
- Posar la mescla dins d'una mànega pastissera i emplenar les càpsules.
- Fornejar durant 10-12 minuts.
- Treure del forn i deixar refredar com a mínim 30 minuts abans de decorar.
Preparació cobertura:
- Posar en el got el sucre i polveritzar 15 segons a velocitat 10.
- Afegir el formatge cremós i el colorant. Barrejar 15 segons a velocitat 3.
- Amb l'espàtula baixar els ingredients cap al fons del got i tornar a barrejar 15 segons a velocitat 3.
- Posar la mescla en una mànega pastissera amb un filtre arrissat i decorar les magdalenes.
- Posar a la nevera perquè s'endureixi el formatge fins a l'hora de servir.
diumenge, 20 de desembre del 2015
Gelatina de mandarina amb mousse de xocolata
Avui tanquem l'any del blog al plat 2015 amb un repte ben dolç, i és que el blog protagonista de desembre és Dulces bocados, imprescindible pels amants de les llepolies.
Aquesta setmana he anat de cul amb les activitats dels meus fills, s'acaba l'any i sembla que s'acabi el món, he vist espectacles de totes menes: teatre, circ, concerts, manualitats, patinatge.... Entre diferents estonetes he aconseguit preparar aquests fantàstics gotets de gelatina de mandarina i mousse de xocolata que ens han deleitat després del concert de Nadal i abans dels Pastorets.
Ingredients:
Gelatina de mandarina:
- 300 ml de suc de mandarina
- 4 cullerades de sucre (depèn de la dolçor de les mandarines)
- 3 fulles de gelatina
Mousse de xocolata:
- 150 gr de xocolata negra
- 120 ml de llet
- 200 nata per muntar
- 1 fulla de gelatina
Preparació:
Gelatina de mandarina:
- Posar a hidratar la gelatina en aigua freda.
- En un bol barrejar 250 ml de suc de mandarina amb el sucre, aneu posant i tastant fins aconseguir la dolçor que us agradi.
- En un recipient apte per a microones posar-hi els 50 ml restants de suc de mandarina junt amb la gelatina ben escorreguda, escalfar uns 15 segons i remenar fins que la gelatina quedi ben dissolta.
- Incorporar el suc amb gelatina a la resta de suc i remenar.
- Repartir en gotets i reservar a la nevera d'un dia per l'altre.
Mousse de xocolata:
- Trossejar la xocolata.
- Posar a hidratar la gelatina en aigua freda.
- Muntar la nata.
- Escalfar la llet al microones fins que bulli. Afegir-hi la gelatina ben escorreguda i remenar fins que quedi ben dissolta. Abocar sobre la xocolata trossejada, deixar reposar 1 minut i remenar fins que quedi ben desfeta.
- Incorporar la nata muntada i remenar suaument.
- Deixar reposar a la nevera d'un dia per l'altre.
Al dia següent i amb una mànega pastissera repartir la mousse sobre la gelatina de mandarina.
Deixar a la nevera fins al moment de servir.
dimecres, 9 de desembre del 2015
Salsitxes arrebossades
Diumenge vam fer una bona excursió amb els Marí i Lloansí.
De bon matí vem carregar el cotxe amb la nevera i les carmanyoles disposats a fer una petita caminadeta i menjar en una zona de picnic.
Només arribar al parking ja veiem que anem equivocats, la passejadeta és una bona excursió de 2 hores i mitja i dinarem a dalt de la muntanya, així que cal repartir les carmanyoles en motxilles i deixar nevera al cotxe.
Després de 3 hores, 6 kilòmetres i 500 metres de desnivell aconseguim arribar al Castanyer d'en Cuc, estem destrossats però l'orgull d'haver-ho aconseguit i la recompensa d'una cadira, un refresc i la carmanyola amb un bon dinar ens ajuden a agafar forces per poder baixar.
Les salsitxes arrebossades de Can Folch són famoses al Cau, és un dels menjars preferits pels meus fills quan se'n van d'excursió. Són herència de la meva mare que ens en feia quan érem petites.
Ingredients:
- Salsitxes de porc
- 1 ou
- Farina de galeta
- oli per fregir
Preparació:
- Amb un ganivet obrir la salsitxa de dalt a baix sense acabar de partir-la i amb el mateix ganivet aplanar-la com es pot veure a la fotografia de sota.
- Passar-les per ou batut i farina de galeta.
- Fregir en abundant oli.
- Deixar sobre paper absorbent per eliminar l'oli sobrant.
dijous, 3 de desembre del 2015
Mini pizzes d'albergínia
Dissabte passat vem fer el 4t sopar amb els guanyadors del sorteig del grup de watsapp dels Roures Independents. La gràcia d'aquests sopars és que l'atzar decideix qui seran els convidats i fa que moltes vegades compartim una taula famílies que no ho hauríem fet mai, de moment tots quatre han estat un èxit..
Aquesta vegada, amb els Solà i Carné, hem fet un sopar galàctic dedicat a les galàxies, astres, sol, lluna, terra i tota mena d'estels. Els convidat han vingut ben guarnits per a l'ocasió i ens han obsequiat amb un kit d'olis i sal que ens han fet molta il·lusió.
El menú va consistir en un pica pica a base de canapés enrotllats, olives arrebossades, minipizzes d'albergínia, fos de Philadelphia amb verduretes. De primer plat crema de carbassó i poma amb cruixent de corn flakes i piruleta de parmesà. De segon ous empanats amb tomàquet al forn. De postres mouse de taronja amb xocolata.
Aquestes minipizzes estan fetes utilitzant com a base albergínia, la idea la vaig treure d'un video del facebook però no recordo de qui era.
Com podeu suposar no cal que tinguin forma d'estrella, podeu fer-ho a rodanxes o a làmines, i el farcit que més bé us vingui.
Ingredients:
- Albergínia
- Tomàquets xerri
- Formatge emmental o mozzarella ratllat.
- Sal
- Oli
- Orenga
Preparació:
- Tallar les albergínies a rodanxes o làmines d'un gruix de 1/2 cm, salar i deixar sobre paper de cuina perquè treguin la humitat.
- Passats uns 30 minuts assecar les rodanxes i col·locar en una safata de forn (poseu paper de forn a sota i evitareu que s'enganxin), amb un talla pastes li podeu donar la forma que vulgueu, en el meu cas d'estrella.
- Col·locar una rodanxa de tomàquet xerri a sobre de cada estrella, salar, un pols d'orenga i posar un raig d'oli d'oliva.
- Coure al forn, preescalfat a 180º, durant 15 minuts.
- Espolvorejar cada estrella amb una mica de formatge.
- Coure 5 minuts més o fins que l'albergínia estigui cuita.