divendres, 20 de novembre del 2015

Brisa amb crema de xocolata


Puntualment els CriJoArMaEl no ens perdem la cita del blog al plat, aquest cop un blog molt i molt dolç, el de la Núriade  Dolcissims. Si feu un recorregut pel seu blog no parareu de salivar amb les seves propostes: pastissos, galetes, i tota mena de receptes per endolcir el paladar.

Després de remenar receptes em vaig decidir per aquest pastís de crema de xocolata,

Ahir a la tarda va venir la Jana, amiga de l'Èlia, a jugar i dormir. Totes dues van ser les responsables de decorar aquest pastís de xocolata que els vaig preparar de postres.
Tot un èxit, l'Èlia que mai vol tastar pastissos va voler repetir!!!!


Us he de confessar que la massa brisa l'he comprat feta, a la recepta de la Núria trobareu la recepta per fer-la a casa.

Ingredients:

  • 100 gr de sucre
  • 150 gr de xocolata negra (tipus Nestlè Postres)
  • 50 gr de farina
  • 500 ml de llet
  • 2 ous i una clara més
  • 50 gr de mantega
  • un pols de vainilla
  • una base de massa brisa
Preparació:
  1. En una olla posar els 2 rovells i el sucre. Batre fins aconseguir una crema escumosa.
  2. Ratllar la xocolata (o piqueu-la amb una picadora o la thermomix) i afegiu-la a l'olla junt amb un pols de vainilla. Remenar-ho tot.
  3. Afegir la farina i remenar-ho tot.
  4. De mica en mica anar afegint la llet tot remenant fins que quedi ben integrat.
  5. Posar la barreja al foc i coure sense deixar de remenar fins que s'espesseixi, vigileu que no ha de bullir.
  6. Treure del foc i afegir la mantega. Remeneu fins que es fongui i deixeu refredar.
  7. Mentrestant munteu les 3 clares a punt de neu.
  8. Quan s'hagi refredat una mica la crema de xocolata afegir-hi les clares i remenar.
  9. Folreu un motlle amb la massa brisa i aboqueu la xocolata a dins.
  10. Coure al forn, preescalfat a 200º, entre 40 i 60 minuts.
  11. Deixar refredar.

7 comentaris:

  1. Aquest pastís és per a xocolaters!, quina carona de trapelles que fan les noies...jajaja. Gràcies per participar de nou Cristina!, aquests cors vermells el fan molt atractiu!

    ResponElimina
  2. Ohhh. que bo!!! amb poquets ingredients s´aconsegueix un pastís espectacular. Molt bona tria. Petons,

    ResponElimina
  3. Fa salivera! què bona amb un cafè amb llet.

    ResponElimina
  4. Tot el que porti xocolata, em pirra.
    No mes veure aquest pastís, sem fa la boca aigua.
    Petons

    ResponElimina
  5. Deliciosa, a mi també em perd la xocolata!!

    ResponElimina
  6. MMMMmmmmm.....m'agrada! I l'has decorat molt bonic!
    Bon cap de setmana!
    Olga

    ResponElimina
  7. Sóc la Núria del Dolcissims! Quina bona pinta el pas´tis i quines ajudants més guapes! Gràcies per participar i visitar el meu bloc!

    ResponElimina