Pel meu aniversari la Sara i en Josep em van sorprendre amb una bona panera de pinetells acabats de collir a terres gironines.
Mireu quin goig que feien ben nets i a la cassola!
El destí d'aquests pinetells va acabar en una cassola com a acompanyament d'una fantàstica tonyina del mercat de la Boqueria.
Ingredients: (5 persones)
- 5 talls de tonyina
- 1 ceba grossa
- 200 gr de tomàquet triturat
- 2 grans d'alls
- 1 got de vi ranci o brandi
- farina
- bolets (si no en tinc de naturals n'hi poso de congelats)
- per la picada (un parell de torradetes, all i julivert i ametlles o pinyons)
- oli
- sal
- pebre
Preparació:
- Salpebreu la tonyina i enfarineu-la.
- Fregir la tonyina amb oli calent, amb un minut per cada banda n'hi ha prou. Reservar.
- En el mateix oli sofregir la ceba tallada ben petitona o triturada, quan agafi color afegiu-hi els alls trinxats i el tomàquet. Deixar coure 10 minuts fins que el tomàquet estigui cuit.
- Incorporar els bolets i el vi ranci o el brandi i deixar que s'evapori l'alcohol.
- Afegir un parell de gots d'aigua i quan arrenqui el bull posar la tonyina que teníem reservada, la picada i rectificar de sal.
- Deixar coure 5 minuts.
- Si ho deixeu reposar d'un dia per l'altre encara està més bo.
Me l'apunto que estem en plena temporada!!
ResponEliminaDesconeixia que es pogués fer fricandó amb la tonyina! Gran recepta!
ResponEliminaPetons i bona setmana!
Olga