dissabte, 18 d’abril del 2015

Conillet de Pasqua de coco i crema de formatge


Més val tard que mai, fins avui no he tingut temps de pujar la mona que vaig fer a la Rita.
Aquest any la recepta me la va passar la Teresa, la meva cosina i comercial de thermomix, que periòdicament m'envia receptes. Amb l'atabalament que porto a la feina no en vaig fer ni cas, ni tan sols recordava haver-la vist, i quan l'Helena la va fer a Gaüses em va fer molta gràcia, la Rita té un cobai, el Lacasito, així que em semblava molt oportuna per a ella.
Dissabte passat van venir a dinar els Canals i ens vem cruspir el conillet, va tenir molt d'èxit.

La recepta és amb thermomix però es pot adaptar fàcilment.

Ingredients:
  • 140 gr de farina
  • 100 gr de coco ratllat
  • 1 sobre de llevat
  • 4 ous
  • 100 gr de sucre
  • 1 iogurt de coco
  • 100 gr d'oli de girasol
  • un pessic de sal
  • mantega per untar el motllo
  • 300 gr de formatge cremós
  • 100 gr de sucre glas
  • 300 gr de nata
  • 2 melindros
  • llaminadures per fer els ulls i la boca..
Preparació:
Pa de pessic:
  1. Posar a la thermomix la farina, 50 gr de coco ratllat, el llevat i la sal. Programar 20 segons a velocitat 10. Reservar.
  2. Posar al got wls ous i el sucre. Programar 20 segons a velocitat 3.
  3. Incorporar-hi el iogurt i l'oli. Programar 10 segons a velocitat 3.
  4. Afegir la barreja de farina i coco i programar 6 segons a velocitat 2.
  5. Acabar de remenar amb l'espàtula.
  6. Abocar en un motlle de 22 o 24 centímetres untat amb mantega.
  7. Coure al forn, prèviament escalfat a 180º, uns 30 o 35 minuts. Comproveu que està cuit amb un escuradents.
  8.  Deixar refredar.
Crema de formatge:
  1. Posar al got de la thermomix el formatge i el sucre glas. Barrejar 10 segons a velocitat 5, treure i reservar.
  2. Posar la papallona, abocar la nata i batre a velocitat 3.5 fins que s'hagi muntat. Barrejar amb el formatge i deixar refredar a la nevera.
Muntatge del conillet:
  1. Tallar el pa de pessic per la meitat per obtenir dos semicercles.
  2. Untar amb la mitat de la crema de formatge una de les dues bases i tapar amb l'altra meitat, farà que quedin els dos semicercles enganxats, col·locar en una safata pel costat del tall.
  3. Amb un ganivet tallar una "cunya" del semicercle per marcar el cap i amb una mica de crema de formatge enganxar-la al costat oposat per fer la cua.
  4. Cobrir tota la superfície amb la resta de crema de formatge, i escampar el coco per sobre.
  5. Posar les orelles i decorar al gust.
  6. Reservar a la nevera fins al moment de servir. 

4 comentaris:

  1. quina bona pinta! i que original t'ha quedat! segur que li va encantar! val més tard que mai Cristina! petons

    ResponElimina
  2. quina xulada!!!, tens una mà... la fillola deu haver "flipat" amb la seva mona!. Una abraçada!

    ResponElimina
  3. Quin conillet mes bonic.
    Segur que a la fillola l'hi va encantar.
    Petons

    ResponElimina