Demà en Marcel fa 19 anys i demà passat és Sant Josep, així que he fet un mix de les dues celebracions i aquí en teniu el resultat, un pastís d'aniversari de crema catalana. Si us agrada la crema gaudireu de valent amb aquest pastís.
Per molts anys Marcel, segur que amb aquesta bufera les apagues totes!!!!
La recepta és del fantàstic blog de la Cristina Bufet de postres, és fàcil de fer i no té cap complicació, només cal tenir la precaució de fer-ho un dia abans.
Ingredients:
Per a la base:
- 2 ous
- 40 gr de sucre
- 40 gr de farina
Per a la crema:
- 1 l de llet
- 8 rovells d'ou
- 125 gr de sucre
- 50 gr de Maizena
- 1 canó de canyella
- la pell d'una llimona
- 6 fulls de gelatina (en total 10gr)
Preparació de la base:
- Batre els ous amb el sucre fins aconseguir una massa blanquinosa.
- Incorporar la farina tamisada i remenar amb moviments envolvents.
- Posar en un motlle desmuntable.
- Coure al forn, preescalfat a 180º, durant 10 minuts.
- Deixar refredar.
Preparació de la crema:
- Bullir la llet amb la canyella i la pell de llimona.
- A part barrejar els ous amb el sucre, quan estigui ben barrejat afegir-hi la Maizena i remanr-ho tot fins que quedi ben integrat.
- Quan la llet arrenqui el bull retirar del foc i deixar que es refredi una mica.
- Posar a hidratar la gelatina amb aigua freda.
- Quan la llet estigui tèbia colar-la i abocar-la a poc a poc a la mescla dels ous tot remenat amb el batedor de mà.
- Posar a escalfar i remenar amb el batedor fins que es comenci a espessir.
- Retirar del foc, remenar enèrgicament amb el batedor i colar amb un colador xinès..
- Afegir la gelatina ben escorreguda i remanar fins que quedi ben disolta.
- Abocar al motlle sobre del pa de pessic i deixar refredar a temperatura ambient i després posar a la nevera.
- Abans de servir escampar sucre per sobre i cremar.
Mmmmmm.....a mi m'encanta la crema!!!! M'imagino el gustet d'aquesst pastís....mmmmm.....
ResponEliminaPetons i felicitats al Marcel!!! Si la memòria no em falla...de les primeres vegades que vaig visitar el teu bloc el Marcel feia 17!!!
Olga
Moltes gràcies Olga.
EliminaEl temps passa volant i amb els aniversaris és quan més te n'adones
La crema m’encanta i aquest pastis deuria d’estar molt bo.
ResponEliminaFelicitats per el teu fill i per la pastissera!!
Petons
Moltes gràcies!
EliminaSi t'agrada la crema no tens excusa.
Moltes gràcies!
EliminaSi t'agrada la crema no tens excusa.
Jolines! si que n´has fet receptes del meu blog. Aquest pastís és deliciós...autèntic de crema catalana. Qui no la provat no sap el que es perd, oi? Moltes FElicitats a tots dos!
ResponEliminaEstà boníssim i a més es fàcil de fer. M'encanta el teu blog!!
Eliminaun mix ideal!! m'encanta aquest pastis, es tan lleugeret! petons
ResponEliminaGràcies Roser! Si no l'has provat fes-lo que segur que t'agradarà.
EliminaUn pastís deliciós! Segur que al Marcel li va encantar! Per molts anys!
ResponElimina