Avui, 20 de març, a part de començar la primavera toca pujar recepta del blog al plat. Gràcies a aquesta iniciativa de la Mercè aquest mes he conegut un blog fantàstic, el del Manel, Els fogons del pare. M'ha costat escollir recepta, ja que n'hauria fet moltes, però finalment aquest ossobuco m'ha seduït i diumenge passat vem dinar com si fos festa major.
Ingredients:
- 4 talls d'ossobuco
- 1 ceba
- 2 tomàquets madurs
- 2 grans d'all
- julivert
- 1 llimona
- un got de vi blanc sec
- farina
- brou de carn
- oli
- sal
- pebre
Preparació:
- Trinxar la ceba ben petita i sofregir-la en una cassola amb una mica d'oli.
- Mentrestant preparem la carn. Amb unes tisores fem uns petits talls a la membrana que envolta la carn, així evitarem que s'arronsi al coure-la.
- Enfarinar la carn.
- Quan la ceba estigui cuita afegir els tomàquets ratllats i deixar coure.
- Quan tinguem el tomàquet cuit afegir els talls de carn i coure per les dues bandes.
- Afegir el got de vi i deixar evaporar.
- Salpebrar i cobrir amb el brou de carn.
- Deixar coure a foc suau durant hora i mitja tapat casi del tot. De tant en tant sacsejar la cassola per evitar que s'enganxi.
- Quan faltin 5 minuts de cocció afegir els alls i el julivert trinxat i la ratlladura de la pell de mitja llimona.
- Servir acompanyat d'una mica d'arròs blanc i pa per sucar.
A casa ens agrada molt l'ossobuco! diumenge n'he de fer, me l'a demanat la meva filla que demà és el seu cumple!! fa molt bona pinta! bon cap de setmana
ResponEliminaquina presentació!, des que vaig proposar aquest blog que penso que alguns com tú, gaudirieu moltíssim d'aquest blog!. Moltes gràcies per participar!
ResponEliminaVEig molts plats de carns...Fa molt bona fila!
ResponEliminaUn plat potent i molt llaminer pels amants de la carn! Realment al blog n'hi havia moltes receptes interessants. Una bona descoberta. Una abraçada!
ResponEliminaHola Cristina,
ResponEliminaMoltes gràcies per haver dedicat part del teu temps a navegar entre les diferents propostes del meu bloc. M'alegro de que n'hagis trobat una que t'ha engrescat i que us hagi agradat.
Et felicito per la presentació, fa molt bona pinta.
Aniré seguint les teves propostes.
Una abraçada.
Manel.
Aquest ossobuco que has cuinat és....impressionant!!! No em faria res tastar-lo!!
ResponEliminaPetons,
Olga