Aquest any el Nadal l'hem allargat fins al 31 de gener, i és que ahir vem fer el tradicional sopar de Nadal amb els de la feina a casa nostra.
El menú ha consistit en un aperitiu a base d'hummus, dip d'alvocat i gambes, croquetetes de pernil i pollastre i rotllets de salmó i d'olivada. De primer plat creps negres amb brots verds a la vinagreta de pinya, de segon aquest pollastre amb gambes i de postres escuma de maduixes i farcellets de crema i xocolata. Tot amenitzat amb vi i cava. gentilesa dels convidats.
Els preparatius van començar divendres amb el pollastre, cuinar-lo el dia abans hafet que quedés molt més gustós i tendre.
Tot i que ja n'havia fet algunes vegades vaig trobar aquesta recepta al blog La cuina de sempre, i em va agradar la proposta de l'Albert de fer la picada amb xocolata, així que la vaig seguir fil per randa. El resultat impressionant..
Ingredients:
- 1 pollastre o 10 cuixetes de pollastre
- 10 gambes
- 1 ceba
- 5 cullerades de tomàquet ratllat
- 1 raig de brandi
- 1 copa de vi blanc
- 25 gr de xocolata a la pedra
- 3 llesques de pa fregit
- 3 grans d'all laminats
- un grapat d'avellanes
- un grapat d'ametlles
- un grapat de pinyons
- julivert
- oli
- sal
- pebre
Preparació:
- Enrossir el pollastre amb un bon raig d'oli d'oliva i reservar.
- En el mateix oli saltar les gambes i reservar.
- En el mateix oli sofregir la ceba tallada ben petitona, quan comenci a agafar color afegir-hi el tomàquet i deixar-ho coure uns 5 minuts.
- Afegir-hi el pollastre, el brandi i flambejar.
- Incorporar el vi blanc, tapar i coure 10 minuts.
- Afegir aigua fins a casi cobrir el pollastre, la sal i el pebre al gust i coure tapat entre 35 i 40 minuts a foc mig.
- Per preparar la picada, fregir els alls laminats i les llesques de pa amb oli d'oliva i triturar junt amb els fruits secs, la xocolata, el julivert i una mica del brou de la cassola.
- Quan faltin 5 minuts per acabar la cocció del pollastre afegir la picada i barrejar bé.
- Incorporar les gambes i coure 5 minuts.
- Deixar reposar, si és d'un dia per l'altre millor.
Es maco allargar el Nadal, a mes si gaudeixes d'uns bons amics.
ResponEliminaMolt bo aquest mar i muntanya.
Un perfecte menú de festa.
Petons