diumenge, 8 de febrer del 2015

Pastís de xocolata Montignac


Aquesta setmana l'Arnau està de celebracions, dimarts aprovava el carnet de conduir i dimecres feia 21 anys, així que aquest migdia ho hem celebrat tot amb uns fideus a la cassola i aquest pastís de xocolata.


Per mooooolts anys Arnau!!!!

La recepta del pastís és del blog La taula d'en Bernat i el nom ve de la dieta Montignac, que bàsicament restringeix els aliments amb alts continguts en carbohidrats i permet entre altres la xocolata negra i els ous, així que aquest pastís només té que ous i xocolata. No us sembla increïble?


El resultat boníssim, fins i tot he aconseguit l'aprovació de l'Arnau!

Ingredients:
  • 10 ous
  • 500 gr de xocolata negra
Preparació:
  1. Posar 310 gr de xocolata a fondre al bany maria. Talleu-la petitona i així es fondrà abans.
  2. Separar els rovells de les clares.
  3. Batre els rovell i reservar.
  4. Muntar les clares a punt de neu i reservar.
  5. Quan estigui la xocolata fosa, retirar-la del foc i barrejar amb els rovells batuts.
  6. Incorporar de mica en mica les clares tot remenant suaument.
  7. Posar en un motlle de silicona i coure al forn, preescalfat a 250º, durant 8 minuts. Encara que us sembli que no està cuit treieu-lo del forn i ja acabarà de coure's.
  8. Deixar refredar 30 minuts i posar-lo a la nevera un dia per l'altre.
  9. Per fer la cobertura, desfeu la resta de xocolata al bany maria, desemmotlleu el pastís i cobriu amb la xocolata fosa.
  10. Deixar a la nevera fins al moment de servir.
  11. Important: la cobertura al ser només de xocolata queda molt dura i us anirà bé utilitzar un ganivet calent (escalfeu amb aigua calenta) per poder-lo tallar.


3 comentaris:

  1. Cristina, quina ilu....
    No pareu de fer celebracions.
    Enhorabona!!!!!
    Petons

    ResponElimina
  2. jjaja m'ha fet gràcia això que dimarts aprova el carnet! clar que si!!! l'optimisme que no falti MAI!!! i aquest pastís m'ha encantat!! ous i xoco? que fort i que bo a la vegada!! felicitats a tu pel pastís i per l'Arnau, doblement! petons

    ResponElimina
  3. Ja fa temps que tinc ganes de provar aquest pastís...
    Felicitats pel doblet! :)

    ResponElimina