dilluns, 16 de febrer del 2015

Calamars a la romana


Dissabte l'Èlia estava de filla única i va tenir l'honor d'escollir el dinar: de primer macarrons, de segon calamars a la romana i de postres iogurt amb xocolata. Com a bona mare que sóc el desig es va fer realitat i la nostra princesa ho va agrair.


Els calamars fets a casa no tenen res a veure amb els que venen congelats, així que aprofitant que anava al mercat vaig passar per la peixateria i vaig comprar un parell de calamars.

Ingredients:
  • tubs de calamars
  • farina
  • 2 ous
  • 2 culleradetes de llevat en pols
  • 3 cullerades de cervesa
  • colorant
  • sal
  • oli per fregir
Preparació:
  1. Rentar bé els calamars i tallar-los a rodanxes no molt gruixudes.
  2. En un bol batre els ous amb una mica de sal.
  3. A continuació afegir-hi la cervesa (també es pot fer amb sifó), el llevat, 3 cullerades de farina i si voleu una mica de colorant. Remeneu bé amb un batedor de mà. Si us queda massa líquida aneu afegint farina. Quan tingui una consustència espessa deixeu reposar.
  4. Saleu els calamars i enfarineu-los amb una mica de farina.
  5. Passeu els calamars per la barreja de farina i ou, deixant que quedin ben impregnats i fregiu en oli ben calent.

2 comentaris:

  1. Llesta l'Elia!!! què bons que són els calamars a la romana!!!!

    ResponElimina
  2. Quina reina! Saps que a casa moltes vegades després dels macarrons venien calamars...el millor del món!

    ResponElimina