divendres, 20 de febrer del 2015

Galetes d'Inca




20 de febrer toca del blog al plat, aquest mes he remant pel blog Pa amb tomàquet de la Marylou, un blog ple de propostes de tot tipus i de tria difícil, n'hauria fet tantes!!!
Finalment m'he decidit per aquestes galetes mallorquines, ben fàcils de fer, i que serviran per berenar a la sortida de l'escola, com que no tenen ni ou ni llet tots els nens i nenes de la classe de l'Èlia se les podran menjar sense córrer cap risc. Quan trobo una recepta apte pel Lluís em fa molta il·lusió, de mica en mica anem ampliant el ventall de pastissos i galetes aptes.
La recepta és per thermomix, però es pot fer igual remenant tots els ingredients i amassant. Jo he fet una variant amb una mica de sobrassada al damunt i als de casa els ha agradat molt.

Ingredients:

  • 200 ml d'aigua
  • 180 ml d'oli d'oliva
  • 20 gr de llevat fresc
  • 550 gr de farina
  • 10 gr de sal
Preparació:
  1. Al got de la thermomix posar l'aigua i l'oli; programar 2 minuts a 37º i velocitat 1.
  2. Afegir el llevat i programar 5 segons a velocitat 4.
  3. Incorporar la farina i la sal, programar 5 segons a velocitat 6 i 4 minuts més a velocitat espiga.
  4. Estendre amb el corró sobre del marbre fins aconseguir un gruix de 1/2 cm.
  5. Amb un gotet de "xupito" donar forma a les galetes.
  6. Posar-les en una safata de forn coberta amb paper sulfurat, aixafeu-les una mica pel costat.
  7. Amb una forquilla fer els foradets a la galeta.
  8. Podeu decorar amb sal maldon o amb llavors o.... jo n'he fet algunes amb sobrassada.
  9. Deixar reposar 30 minuts.
  10. Coure al forn, preescalfat a 180º per dalt i baix, duram15 minuts.

18 comentaris:

  1. Boníssimes i fàcils, oi? gràcies per la teva participació.
    Una abraçada!

    ResponElimina
  2. Que bó!! hem coincidit fins amb la sobrasada, però a tu de forma t'han quedat mes maques, algo a la massa o l 'humitat a casa no va quadrar.

    I están bones eh???

    Muas

    ResponElimina
    Respostes
    1. Les teves també tenen molt bona pinta, estan bonissimes.

      Elimina
  3. Molt bones! I amb la sobrassada encara més bones han d'estar.
    Una abraçada,
    Júlia

    ResponElimina
  4. Aquestes galetes donen molt de joc, segur! Tant dolç com salat,oi? Una abraçada!

    ResponElimina
  5. Si les comprades me les menjo com les pipes...aquestes les devoro! T´han quedat fantàstiques. Farcides amb nutella, ni te cuento.

    ResponElimina
  6. que bé Cristina!, t'han quedat d'allò més boniques!, això de tenir receptes aptes per a tot tipus de públic, sempre va bé oi?. merci per participar!

    ResponElimina
  7. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  8. quina bona pinta!! a casa durarien poc em sembla! petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. A casa van volar, si no vigilo l'Èlia se les cruspeix totes!!

      Elimina
  9. uau, t'han quedat perfectes, semblen les originals!
    I amb el toc de la sobrassada, boníssimes!

    ResponElimina
  10. Una recepta molt ben triada!! aquestes galetes han de saber estupendes i t´han quedat perfectes. Una abraçada!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Una recepta molt agraida, i elles soletes a partir d'una rodona agafen la forma de quelita.

      Elimina