Moltíssimes gràcies a tots per participar i a la Mercè per aquesta iniciativa que em fa descobrir blogs fantàstics que encara no havien entrat a casa.
dimarts, 30 de desembre del 2014
Del blog al plat - Recopilatori de receptes
Fa 10 dies que intento fer una recopilació de les receptes que han participat aquest mes de desembre a la convocatòria de la Mercè del blog al plat, però els preparatius de les festes nadalenques no m'han deixat temps per a res més. així que amb 10 dies de retard us les presento:
dijous, 25 de desembre del 2014
Arbre de Nadal de pasta de full
Els CriJoArMaEl us desitgem un Nadal ben dolç!
La recepta me la va passar la Mariona i està molt ben explicada amb imatges al blog de la Pili The Pink Cake Factory, aquí us la deixo.
Ingredients:
- 2 làmines de pasta de full
- nocilla
- 1 ou
Preparació:
- Posar una làmina a sobre del marbre i untar amb la xocolata.
- Tapar amb la segona làmina.
- Amb un ganivet donar forma de triangle.
- Fer el talls tal i com podeu veure a la foto.
- Aprofitar els retalls per fer l'estrella i altres decoracions.
- Pintar amb ou batut.
- Posar al forn, preescalfat a 180º, i coure durant 20 minuts.
- Deixar refredar i ja us el podeu cruspir.
dimecres, 17 de desembre del 2014
Coca de llimona i ametlles
Avui he tingut un regal que m'ha fet molta il·lusió, La Joaqui m'ha portat una bossa plena de llimones i taronges acabades de collir pel seu pare. Moltíssimes gràcies!!!
Com ja sabeu els que em seguiu jo sóc pim pam, no he tingut temps d'arribar a casa que he buscat alguna recepta ben senzilla i ràpida a la xarxa per preparar un bon berenar per a la Sílvia i la Laura, que han vingut aquesta tarda a casa per preparar els canelons de Sant Esteve.
I sabeu que he preparat per beure? Llimonadaaaaa!!!
Ingredients:
- 250 gr de farina
- 50 ml de suc de llimona
- la pell d'una llimona
- 100 ml de llet
- 4 ous
- 200 gr de mantega
- 50 gr de farina d'ametlla
- 200 gr de sucre
- 1 cullerada de llevat
- un pessic de sal
- 1 culleradeta de sucre de vainilla
Preparació:
- Fondre la mantega al microones.
- Barrejar la mantega amb el sucre, la vainilla, els ous i la pell de llimona.
- Afegir la resta d'ingredients (farina, suc de llimona, llet, amettles, llevat, i la sal) i remenar.
- Abocar la mescla en un motlle untat amb mantega.
- Coure al forn, preescalfat a 180º, durant 45 minuts.
dimarts, 9 de desembre del 2014
Espirals amb rovellons i tomàquets secs
Divendres en Jordi va arribar amb una bossa plena de rovellons regal del Marc de La Boqueria, alguns estaven una mica trencats i no els podia vendre. A casa van ser molt ben rebuts i amb aquesta recepta improvisada en un pim pam teníem aquest plat tan bo a taula.
Les quantitats les he fet a ull.
Ingredients:
- Rovellons o qualsevol tipus de bolets
- Tomàquets secs amb oli (jo he utilitzat un pot del Mercadona)
- Espirals o qualsevol tipus de pasta
- Formatge Parmesà ratllat
- 1 ó 2 grans d'all
- una mica de julivert
- oli d'oliva
- sal i pebre
Preparació:
- Netejar els bolets i tallar-los a tires.
- Tallar els tomàquets a tires.
- En una paella coure els bolets amb una mica d'oli d'oliva i deixar que s'evapori l'aigua que deixen anar.
- Afegir els tomàquets secs, l'all laminat i salpeberar. Coure 5 minuts, si queda molt sec afegiu una mica d'oli, un minut abans d'acabar afegir el julivert picat.
- Mentrestant poseu la pasta a bullir seguint les indicacions del paquet.
- Escórrer la pasta i barrejar amb la salsa.
- Espolvorejar amb formatge parmesà i servir de seguida.
dimecres, 3 de desembre del 2014
Truites amb suc
Després de 23 anys he donat una segona oportunitat a aquest plat. La primera vegada no va tenir molt èxit. Feia poc que m'havia casat i amb tota la il·lusió del món vaig preparar aquesta truita amb suc pel meu marit, recepta de la meva mare i de la meva àvia i .... que tant ens agradava a casa. La resposta del Jordi va ser ben clara, no cal que en tornis a fer mai més!! I així va ser,
Des de fa dies que tinc aquesta truita ficada al cap. Ahir vaig trucar a la meva tieta Marta perquè em refresqués bé la recepta i avui la truita estava al plat. Fins que no se l'ha cruspit no he dit que eren les truites amb suc de la meva mare, i sembla ser que he millorat a la cuina, ja que les ha trobat boníssimes!!!!
Espero que els meus fills segueixin fent truites als seus fills i que aquest plat no es perdi.
Ingredients: (5 persones)
- 5 ous
- 3 cullerades de llet (més o menys)
- 1 cullerada ben plena de farina
- 1 ceba
- 1 gra d'all
- 3 cullerades de tomàquet triturat (més o menys)
- un rajolí de vi negre o brandy
- moixernons o qualsevol tipus de bolet
- oli d'oliva
- sal i pebre
Preparació:
- Separar els rovells de les clares.
- Muntar les clares a punt de neu.
- Barrejar els rovells amb la farina, la llet i una mica de sal, tot vigilant que no quedin grumolls.
- Afegir les clares als rovells i remenar amb moviments suaus.
- Fer una truita i reservar.
- A part sofregir la ceba, quan estigui cuita incorporar l'all tallat ben petitó i a continuació afegir el tomàquet. Coure 5 minuts o fins que el tomàquet estigui cuit.
- Afegir el rajolí de vi i deixar que s'evapori l'alcohol a foc ràpid.
- Salpebrar el sofregit, afegir els moixernons que haurem deixat en remull amb una mica d'aigua, posar la truita i abocar aigua fins a cobrir un dit de la cassola (podeu aprofitar la d'hidratar els bolets).
- Deixar que vagi fent xup-xup durant uns 10 minuts o fins que s'hagi espessit una mica la salsa.
- Servir calent.
dilluns, 1 de desembre del 2014
Del blog al plat - desembre
L'entrada d'avui és especial, la Mercè de Destapant cassoles ha escollit aquest blog com a protagonista del mes de desembre Del blog al plat, i per a nosaltres és un gran un plaer participar-hi.
Els CriJoArMaEl obrim la nostra cuina de bat a bat perquè remeneu i trieu alguna recepta, la versioneu al vostre gust, la publiqueu el dia 20 i deixeu l'enllaç al blog de la Mercè.
Vinga, que ja tenim ganes de veure les vostres propostes. Ens veiem el dia 20!