dimecres, 3 de desembre del 2014

Truites amb suc


Després de 23 anys he donat una segona oportunitat a aquest plat. La primera vegada no va tenir molt èxit. Feia poc que m'havia casat i amb tota la il·lusió del món vaig preparar aquesta truita amb suc pel meu marit, recepta de la meva mare i de la meva àvia i .... que tant ens agradava a casa. La resposta del Jordi va ser ben clara, no cal que en tornis a fer mai més!! I així va ser, 
Des de fa dies que tinc aquesta truita ficada al cap. Ahir vaig trucar a la meva tieta Marta perquè em refresqués bé la recepta i avui la truita estava al plat. Fins que no se l'ha cruspit no he dit que eren les truites amb suc de la meva mare, i sembla ser que he millorat a la cuina, ja que les ha trobat boníssimes!!!!
Espero que els meus fills segueixin fent truites als seus fills i que aquest plat no es perdi.

Ingredients: (5 persones)
  • 5 ous
  • 3 cullerades de llet (més o menys)
  • 1 cullerada ben plena de farina
  • 1 ceba
  • 1 gra d'all
  • 3 cullerades de tomàquet triturat (més o menys)
  • un rajolí de vi negre o brandy
  • moixernons o qualsevol tipus de bolet
  • oli d'oliva
  • sal i pebre
Preparació:
  1. Separar els rovells de les clares.
  2. Muntar les clares a punt de neu.
  3. Barrejar els rovells amb la farina, la llet i una mica de sal, tot vigilant que no quedin grumolls.
  4. Afegir les clares als rovells i remenar amb moviments suaus.
  5. Fer una truita i reservar.
  6. A part sofregir la ceba, quan estigui cuita incorporar l'all tallat ben petitó i a continuació afegir el tomàquet. Coure 5 minuts o fins que el tomàquet estigui cuit.
  7. Afegir el rajolí de vi i deixar que s'evapori l'alcohol a foc ràpid.
  8. Salpebrar el sofregit, afegir els moixernons que haurem deixat en remull amb una mica d'aigua, posar la truita i abocar aigua fins a cobrir un dit de la cassola (podeu aprofitar la d'hidratar els bolets).
  9. Deixar que vagi fent xup-xup durant uns 10 minuts o fins que s'hagi espessit una mica la salsa.
  10. Servir calent.

2 comentaris:

  1. Aqjesta truita ha de ser ben bona! Amb els bolets quin gustet mé bo que ha d tenir... Un petó maca!

    Les receptes que m'agraden

    ResponElimina
  2. jajajjajaja, els marits a vegades són massa sincers, oi???? ;) visca les segones oportunitats!!!! petonets guapa

    ResponElimina