dissabte, 19 de gener del 2013

Llibrets de ceba, poma i formatge de cabra


Ahir quan tornava de la feina anava escoltant el programa Tot és possible de RAC1, i quan ja estava aparcant van llegir la recepta d'un oient de llibrets de ceba, poma i formatge de cabra, només de sentir el nom ja se'm feia la boca aigua.
Com sempre, a mi em va faltar temps per posar-la en pràctica i al vespre teníem aquests llibrets a taula esperant ser devorats pels afamats comensals, tot un èxit.
 
He de dir-vos que la versió de la ràdio era molt més sana, ja que si no ho vaig entendre mlament no anaven arrebossats i es feien al forn, però que voleu que us digui, per un dia que faig llibrets que facin crec crec!
 
Ingredients per a 4 persones:
  • 8 talls de llom tallat per a llibrets (si és de 2 colors millor) 
  • 1 poma
  • 2 cebes
  • 1/2 rulo petit de formatge de cabra
  • 1 ou
  • farina de galeta (pa ratllat)
  • oli
  • sal
Preparació:
  1. Tallar en juliana la ceba i coure-la amb una mica d'oli fins que quedi ben confitada. Per anar més ràpid utilitzo la tècnica ens va ensenyar en Pep Nogué, coure a foc ràpid i anar afegint una miqueta d'aigua a mesura que es vagi bebent el líquid.
  2. Tallar la poma a làmines fines.
  3. Tallar el formatge a rodanxes de mig centímetre.
  4. Farcir els llibrets ja salats amb dues rodanxes de formatge, una mica de ceba i dues làmines de poma.
  5. Arrebossar amb ou batut i farina de galeta.
  6. Fregir amb oli fins que estiguin ben dauradets.

10 comentaris:

  1. Oh!! no us els perdeu!! estaven per llepar-se'n els dits!!

    ResponElimina
  2. Home, amb tot el que porten han d'estar bons per força... i clar que sí, els llibrets ben fregits, que un dia és un dia!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  3. Els llibrets sempre han d'anar arrebossats!!!!
    I amb aquest farciment tenen que estar molt bons!!!
    Petonets.

    ResponElimina
  4. ceba, poma i formatge!! això ha d'estar d'escànduuuuul!!! m'encanten! petons

    ResponElimina
  5. Molt bona aquesta del "crec-crec" tens raó ja els sento cruixir de bons. M'agrada la recepta

    ResponElimina
  6. mmmmmmm...a mi tamb´se m'està fent la boca aigua!!! això ha d'estar moooolt bo!!!
    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  7. Quins llibrets!!! Són de premi!!!
    Quina delícia!!!!!mmm....amb poma!No he passat de fer els tradicionals, amb pernil i formatge. Aquests me'ls apunto!!! Gràcies!
    Salut i petons,
    Olga

    ResponElimina
  8. Amb aquest farcit han de quedar uns llibrets molt melosos i gustosos.
    Boníssims!

    ResponElimina
  9. Me'ls apunto per fer-los algun dia, de tant en tant s'ha de pecar
    Petons
    Isabel

    ResponElimina
  10. La Violeta sempre em demana que li faci llibrets, li encanten. Aquests els hauré de fer i segur que la sorprenc.
    Nani

    ResponElimina