Aquesta és la meva proposta per la recepta del 15 d'aquest mes dedicat a les carxofes.
Digue-me poc original, però a mi com més m'agraden les carxofes són amb truita. Fa un parell de dies que tinc pendent fer-la per sopar, però tinc tantes coses a fer que no dono l'abast. Així que a última hora i corrent m'he posat a la cuina a netejar carxofes, és el que em fa més mandra, i he improvisat aquesta truita amb unes quantes mongetes cuites. Els meus fills quan m'han vist amb les carxofes han arrufat el nas però una vegada al plat l'han trobat boníssima.
Ingredients:
- 4 carxofes
- 6 ous
- un pot petit de mongetes seques
- oli i sal
- Netejar les corxofes treient les fulles dures i els pèls interns. Tallar-les a trossets.
- Coure les carxofes amb una mica d'oli i una mica d'aigua. A mida que l'aigua es va evaporant afegir-ne un xic més fins que la carxofa quedi cuita i reservar.
- A la mateixa paella i amb una mica d'oli saltejar les mongetes ben escorregudes.
- Batre els ous amb la sal.
- Deixar una estona (tot depèn del temps que tenim) les mongetes i les corxofes amb l'ou per que s'impregnin.
- Fer la truita.
Si és que la truita de carxofes és de les millors maneres de menjar-les... i també m'encanten les truites de mongetes, o sigui que juntes han de ser la bomba!!
ResponEliminaMoltes gràcies per participar!
Petonets
Sandra
si senyora!!! un clàssic amb carxofes!!! molts petonets guapa (PD: saps que aquest mes a Memòries d'una cuinera estem recopilant truites? pots deixar l'enllaç si vols)
ResponEliminaGràcies Judith, tinc pendent de posar una recepta que ens feia la meva mare, espero arribar abans que s'acabi el mes!!!
ResponEliminaOstres ara que la veig, saps que fa molt i molt de temps que no en menjo?? l'apunto per la setmana que ve! compraré ous ecològics i faré una truitassa per 5!! jaja petons
ResponEliminaDons jo també he fet una truita i es que també es com mes m'agraden, les carxofes....
ResponEliminaPetonets.
Que en fa de temps que no menjo aquesta truita tant i tant bona!!!! Mmmm... boníssima! UNa abraçada!
ResponEliminaUna truiteta ben i ben bona. Jo me la vaig tot sovint, que sóc una fanàtica de les carxofes! Haha. Molt bona!
ResponEliminaMoltíssimes gràcies per participar!
Petonets!
Sempre l´he menjada amb carxofa però amb aquesta barreja amb seques...buf! La foto amb el tall de pa és molt provocadora...
ResponEliminaQuina casualitat, vaig estar dubtan en publicar la truita de carxofes i alls tendres, ens agrada moltisim la carxofa amb truita.
ResponEliminaLa teva esta hummmmmmmmmm
Petonets
ostres, jo també li he posat les mongetes alguna vegada i queda brutal!! Visca la truita de carxofes!
ResponEliminaPetons
Una combinació clàssica sensacinoal. I és que les receptes tradicionals tenen l'èxit assegurat ;)
ResponEliminaLes he provat i m'encanten per separat, però juntes no ho havia pensat mai! Ha d'estar boníssima!!!!
ResponEliminaGràcies!
MMmmmmm.....quina truita!!! Quina combinació!!!
ResponEliminaJo tinc un blog molt jovenet i senzillet. Et deixo l'enllaç per si el vols visitar!
Una abraçada,
Olga