diumenge, 1 de gener del 2012

Mousse d'avellanes i dolç de llet


Amb aquest postre tant dolç els CriJoArMaEl us volem desitjar un Bon Any 2012!!!

Sense tenir temps de res ja ha passat un altre any i els CriJoEl (els ArMa estaven amb els amics) li hem donat la benvinguda acompanyats dels Canals i els Escolà amb el tradicional sopar a casa nostra.

La recepta és la proposta que ens va fer al curs de cuina de nadal de la Mireia Carbó que organitza el Club Social Caprabo. Al contrari del que semblaria a mi em costa molt provar gustos nous, quan vaig veure dolç de llet a la recepta se'm van treure les ganes de tastar-ho, no m'agradava ni el concepte de llet ni el de dolç, m'imaginava una copa molt empalagosa i no em venia gens de gust. Després de donar voltes i voltes a quines podrien ser les postres de Cap d'Any i sense acabar de trobar la fórmula màgica, vaig optar per treure'm les manies, comprar dolç de llet i posar-me mans a l'obra, tenia clar que si no m'agradava ja s'ho menjaria en Jordi que per això no té cap problema! El resultat m'ha sorprès, no és gens empalagós i com a final de festa ha quedat molt bo. Em sap greu per en Jordi que només s'ha pogut menjar la seva copa, jejejeje!!!

No sé com no ho havia pensat abans, però les receptes de la Mireia no fallen mai!!!

Ingredients: a mi m'han sortit 8 copes
  • 150 gr d'avellanes torrades
  • 250 ml de nata líquida
  • 100 gr de dolç de llet
  • 2 fulls de gelatina
  • 100 ml de llet
Preparació:
  1. Triturar les avellanes (sense pell)  i reservar-les.
  2. Posar a hidratar la gelatina (posar la gelatina amb aigua freda durant uns 5 minuts).
  3. Escalfar la llet i fora del foc posar-hi la gelatina escorreguda, remenar i es desintegrarà.
  4. Afegir-hi les avellanes i el dolç de llet i deixar-ho refredar.
  5. Semi muntar la nata bén freda i  afegir-la a la preparació anterior.
  6. Preparar les copes o gotets o ... posant 3 o 4 cullerades de mousse, un rajolí de dolç de llet i 3 o 4 cullerades més de mousse. Decorar per sobre amb dolç de llet i si sou més manetes que jo amb l'ajuda d'un ganivet podeu fer dibuixos.
  7. Deixar refredar a la nevera unes quantes hores. Jo ho he fet d'un dia per l'altre.

11 comentaris:

  1. Què bo!!! T'ha quedat una copra preciosa!!aquesta recepta no la he tastat encara, si la recomanes la faré aviat!!!
    Bon any

    ResponElimina
  2. El vaig veure en un altre bloc i també vaig pensar que havia de quedar força empalagós, però ara m'has fet entrar ganes de provar-ho!
    Espero que hagueu tingut una gran entrada d'any!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  3. Feliç 2012, Cristina!
    Tens raó, no fallen mai. No he tastat mai el dolç de llet, però si m'agrada la llet condensada suposo que també m'agradarà.
    Una forta abraçada!

    ResponElimina
  4. Et copio ara mateix la recepta sense el dolçde llet!, ha de ser boníssim!. MOLT BON ANY 2012 FAMILIA!!!

    ResponElimina
  5. Molt divertida la presentació del blog amb tota la familia.
    NO he fet aquest postre pensant que era molt dolç.
    Si el recomanes el faré.Ja que te molt bona pinta.
    Feliç any 2012.

    ResponElimina
  6. Molt bon any també per vosaltres :)

    ResponElimina
  7. Igual que diu la Isabel, molt divertida la presentació amb tota la família!!!!!
    Un postre molt fi, per acabar l'any.
    Feliç Any 2012 per tots vosaltres.
    Petonets.

    ResponElimina
  8. Ha de ser unes postres delicioses!!! petonets i bon any nou

    ResponElimina
  9. Hola!
    No sé ben bé com he arribat al teu blog, però estic ben parada de la quantitat de receptes que conté! I també, m'agrada molt que els blogs que seguieixes estan molt actualitzats i també plens de coses bones!!!
    Afegeixo el teu blog als meus blogs que seguiexo... Ja m'imagino provant-ne alguna!!
    Gràcies!

    ResponElimina
  10. Encara no l'he fet, però la pinta d'aquesta és molt bona! Bons Reis!

    ResponElimina
  11. Jo encara no l'he fet . jo també em pensava que seria massa dolç. L'haure de provar. T'ha quedat genial. Una abráda i bon any!

    ResponElimina