Ahir, amb uns quants companys de feina, vem anar a sopar a Sant Feliu a casa de la Teresa i en Manel que ens van obsequiar amb un molt bon sopar i una fantàstica companyia que es va allargar fins ben entrada la nit.
Jo era l'encarregada de portar els postres, i com que erem una bona colla vaig fer dos pastissos, aquest amb mousse de xocolata i un de pasta fullada amb músic.
La recepta és del fantàstic blog Tartas provocativas, l'única diferència és que jo no hi he posat mandarines confitades i he fet un guarniment més nadalenc, que era un dels encàrrecs dels meus companys.
Ingredients:
- 3 ous
- 100 gr de sucre
- 100 gr de farina
- Amb unes varilles elèctriques (o a mà si no en teniu), batre els ous amb el sucre durant uns 10 minuts, veureu com el color es va blanquejant i agafa una textura cremosa.
- Afegir la farina tamisada i barrejar suaument fins que quedi tot integrat.
- Extendre la mescla en una safata de forn coberta amb paper de forn i coure durant 10 minuts aproximadament a 180º (forn dalt i baix).
- Treure del forn i reservar.
Ingredients:
- 3 ous
- 100 gr de sucre
- 80 gr de farina
- 20 gr de cacau pur en pols
- Fer el mateix procediment que per a la base blanca, batre els ous amb el sucre durant uns 10 minuts.
- Afegir la farina tamisada i el cacau i barrejar suaument fins que quedi tot integrat.
- Extendre la mescla en una safata de forn coberta amb paper de forn i coure durant 10 minuts aproximadament a 180º (forn dalt i baix).
- Treure del forn i reservar.
Ingredients:
- 500 gr de xocolata negra
- 12 clares d'ou (jo les he comprades pasteuritzades)
- 80 gr de sucre
- 6oo gr de nata líquida
- Muntar la nata i reservar a la nevera.
- Muntar les clares i el sucre a punt de neu.
- Fondre la xocolata al microones (o bany maria) a baixa potència vigilant que no es cremi.
- Barrejar les clares batudes amb la xocolata i remenar suaument. Deixar refredar.
- Afegir la nata i remenar amb moviments envolvents tot vigilant que la nata no se'ns desmunti.
Muntatge del pastís:
- Tallar la planxa de pa de pessic blanc amb forma de cercle a la mida del motlle (jo n'he fet servir un de desmontable de 26cm).
- De la planxa de pa de pessic de xocolata tallar tires per cobrir els laterals del motlle.
- De la base del motlle i utilitzant un tallapastes, retallar els arbres o estrelles ... Fer el mateix amb el pa de pessic de xocolata.
- Posar la base circular al fons del motlle i omplir els forats de les figures amb els retalls de pa de pessic de xocolata.
- Cobrir els laterals del motlle amb les tires de xocolata i omplir els forats de les figures amb els retalls de pa de pessic blanc.
- Omplir amb la mousse, allisar i posar al congelador.
- 3 o 4 hores abans de servir treure del congelador, desenmotllar i deixar descongelar.
Quina pinta! T'ha quedat ben nadalenc amb el arbres. Bon any!
ResponEliminaMmmmm bonissim!!! te una pinta exquisita!! petons i bon any nou!!
ResponEliminaUn postre de luxe i ben nadalenc!
ResponEliminaMolt bona any!
Petons
Sandra
Un pastís de fes-ti-val. Quina passada de feina i de resultat :))
ResponEliminaQue tingueu una bona entrada d'any tu i tota la family :)
Que bo ha de ser! Ja l'havia vist però la decoració em va semblar bastant complicada, però ho expliques tant bé que sembla senzill, jeje. Serà qüestió de provar-lo per quedar-se amb el personal!
ResponEliminaUna altra abraçada!
Un pastís de Festa.
ResponEliminaFelicitats!!!!