dimecres, 28 de desembre del 2011

Canelons de confit d'ànec amb salsa de bolets


Aquest més de desembre Memòries d'una cuinera ens proposa penjar receptes de canelons, els que em coneixeu bé ja sabeu que he passat aquest mes envoltada de safates de canelons i cuinant fins a altes hores de la matinada, quan dormo somnio que em persegueixen!

Com cada any la nit de Cap d'any la celebrem a casa amb els amics amb un bon sopar, des de que vaig veure a l'octubre al programa cuines de TV3 aquests canelons d'ànec que tenia clar quin seria el segon plat. Avui, aprofitant que ja queden pocs dies pel sopar i avançant la feina els he preparat i congelat tot esperant a dissabte. Hem fet una cata i estan molt i molt bons!!!
Espero que els convidats no vegin aquesta publicació fins l'any vinent, ja que el menú d'aquest sopar sempre és un secret molt bén guardat.

La recepta original diu que els ingredients són per 20 canelons, però jo n'he fet el doble i me n'han sortit 28.

Ingredients pels canelons:
  • 20 plaques de canelons
  • 2 cuixes d'ànec confitades
  • 3 escalunyes
  • 100 ml de crema de llet
  • 50 gr de semicuit de fetge d'ànec
Ingredients per a la salsa:
  • 75 gr de greix del confit d'ànec
  • 100 gr de bolets de temporada
  • 40 gr de farina
  • 500 ml de llet
  • 1 gotet de vi de Porto
  • sal i pebre
Preparació:
  1. Pelar i tallar bén petitones les escalunyes i coure-les amb una mica de greix de l'ànec fins que es tornin brillants.
  2. Desossar i esmicolar les cuixetes, afegir-les a la cassola amb les escalunyes i coure-ho un parell de minuts.
  3.  Afegir la crema de llet, remenar durant un minut, retirar del foc  i triturar amb el pímer.
  4. Coure les plaques de canelons amb abundant aigua amb sal, seguint les instruccions del fabricant.
  5. Farcir els canelons amb una mànega pastissera, anireu més ràpid i tots us quedaran de la mateixa mida.
  6. Per la salsa coure els bolets tallats petitons amb el greix d'ànec, sal i pebre.
  7. Afegir el porto i deixar reduir.
  8. Incorporar la farina i coure-la durant uns minuts tot remenant.
  9. Afegir la llet i remenar amb un batedor de mà fins que agafi consistència.
  10. Emplatar els canelons amb la salsa per sobre i ratllar una mica de semicuit d'anec.

12 comentaris:

  1. Aixó si que són CANELONS amb majúscules!! tu diràs!! quina delicia amb anec!! petons

    ResponElimina
  2. Uau, si has de somiar alguna cosa que siguin canelons!!! hehehe

    ResponElimina
  3. Cristina, riquísimos. Te han quedado estupendos.
    Feliz Navidad.
    Besos

    ResponElimina
  4. Els tinc pendents de fer, m'encanten amb el confit!
    Molts bona entrada al 2012!
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
  5. Cristina, sé com en son de bons, erquè la Gloria els va fer gairebé iguals i són excel.lents!TINGUEU UN FELIÇ 2012!!!

    ResponElimina
  6. Uns canelons de festa major!!!!
    Esteu guapíssims a la foto!
    Que l'any vinent sigui més just per a tots!!!

    ResponElimina
  7. També tinc pendent de tastar els canelons de confit d'ànec!
    Ben fet, així per demà ja tens menys feina i podràs gaudir més.
    Moltes gràcies per participar i que tingueu un molt feliç 2012!
    Petons.

    ResponElimina
  8. quina capçalera més xula!!!!! moltíssimes gràcies per participar un cop més. Molts petonets i bon any

    ResponElimina
  9. Ja se el que faré amb les dues cuxes d'anes que em van quedar¡¡¡¡¡¡.
    Gràcies per l'idea.
    Els fare per Reis.
    Petons

    ResponElimina
  10. Jo vaig fer uns de semblants per la nit de nadal. Ja els penjare.

    Que us portin mooooltes coses els reis.

    Petonets.

    ResponElimina