Per aquest mes de novembre el blog Memòries d'una cuinera ens proposa receptes de sopes i de seguida m'ha vingut al cap l'olor que feia la casa cada vegada que la meva mare feia brou. A l'hivern no hi havia setmana que la meva mare agafés la seva olla a pressió i fes un bon brou que ens servís per uns quants dies de sopar i aprofités el pollastre per fer unes croquetes boníssimes que jo mai aconseguiré repetir.
Així que aquí el meu homentge a la meva mare que tant i tant li hauria agradat poder seguir el meu blog.
He fet el brou tal i com el feia ella i amb la mateixa olla exprés que he heredat, que tot i ser molt més vella que la meva he de reconèixer que els menjars surten més gustosos. La meva mare pels dies de cada dia sempre feia sopa de fideus amb unes quantes mongetes seques i si era festa hi afegia unes mandonguilletes de vedella o pollastre que ens agradaven moltíssim. Segons ella era bàsic fer un sofregit de ceba, posar uns bons porros i l'os de pernil, en canvi no hi posava mai col ja que podia fer que el brou es piqués.
- 1 ceba
- 2 pastanagues
- 1 nap
- 1 xirivia
- 2 patates
- 2 porros
- una miqueta d'api
- mig pollastre
- un os de pernil
- opcionalment botifarra negre
- oli i sal
- brou
- 250 gr de fideus o qualsevol altra pasta
- 250 gr de mongetes seques cuites
- carn picada de pollastre o vedella
- una mica de farina per arrebossar les mandonguilles
- Tallar o ratllar la ceba ben petitona i sofregir-la en una olla ben gran (així tindrem brou per més vegades que si volem podem congelar) fins que comencia a agafar color.
- Afegir a l'olla totes les verdures netes i les carns.
- Salar i omplir l'olla amb aigua.
- Si teniu olla a pressió tancar i deixar coure durant 15 minuts, sino deixar bullir un parell d'hores.
Preparació de la sopa:
- Posar el brou a bullir.
- Afegir la pasta i coure el temps que indiqui el fabricant.
- Mentrestant agafar la carn picada, salar-la i fer unes mandonguilletes ben petitones, enfarinar i quan faltin 3 minuts per acabar la cocció de la pasta ficar-les dins de l'olla.
- Un minut abans de treure la sopa del foc afegir les mongetes seques.
- I corrents cap a taula que es refreda!
es que com les receptes de les mares, ninguna.
ResponEliminaPetonets.
Bonssimmaa aquesta sopa!!! la menjaria a tot hores!! petons
ResponEliminaRealment les receptes de la mare i les àvies són les millors. PEr mi no hi ha cap sopa com la que fa la mare, i aquesta teva ha de ser una delícia amb el caldo espès com a mi m'agrada!
ResponEliminaPetons
Sandra
Un plat d'aquesta sopeta tan bona.
ResponEliminaSempre ve de gust.
Petonets
Com m'agradava de petita les pilotilles a la sopa! i en canvi ara no en poso quasi ami! moltíssimes gràcies per participar. Molts petonets
ResponEliminaA mi es que em fa por l'olla exprés, sóc així de valenta!
ResponEliminaSegur que estaria molt contenta del teu bloc.
Moltíssimes gràcies per participar al memòries.
Petons.
Aquestes sopes de mandonguilles ens transporten a la infància de cop. I és que no hi ha sopa més bona que la que ens feia la mare ;)
ResponEliminacrec que era una sopa molt popular a totes les cases... jo també la recordo de casa ... deliciosa!!
ResponEliminaHem coincidit! a casa sempre demanen que hi posi pilotetes! està molt bona, eh?
ResponEliminaAmb un bon plat d'aquesta sopa faries ben feliç a més d'un a casa meva. M'encanta!!
ResponEliminapetons gastronòmics.
Què bones les sopes, quan fa un bon fred!
ResponElimina