dilluns, 13 de juny del 2011

Sopeta de cítrics amb gelat de vainilla


Com ja es tradició per la segona Pasqua anem tota la colla a passar el cap de setmana en un càmping. Des de fa quatre anys que ens trobem a Vinyols del camp, un espai molt recomanat per anar amb la família i amb activitats que fan gaudir als més petits.
El diumenge sempre fem un dinar comunitari, aquesta vegada l'Oriol ens ha fet una fantàstica paella i de postres els CriJoArMaEl hem preparat aquests gotets que vaig aprendre al taller que fa 15 dies va fer en David Lienas a l'espai del consum del Bonpreu dedicat a postres d'estiu. Aquest postre es fa en un moment i és molt refrescant, fantàstic per un dia de calor.
Per aquesta ocasió he tingut una ajudant de luxe que s'ho va passar d'allò més bé fent la sopeta.


Ingredients: (per a 4 persones)
  • 200 ml de suc de taronja
  • 20 ml de suc de llimona
  • 25 ml de suc de llima
  • 50 ml d'almívar de menta (50 gr de sucre, 25 ml d'aigua i unes fulles de menta)
  • 4 boles de gelat de vainilla
  • 4 galetes tipus cookies
  • 2 fulles de gelatina
Preparació:
  1. Posar a hidratar les fulles de gelatina amb aigua freda.
  2. Per preparar l'almívar en un cassó posar l'aigua i el sucre a escalfar, quan arrenca el bull apagar el foc i afegir-hi les fulles de menta, tapar i deixar infusionar uns minuts.
  3. Quan encara estigui calent retirar la menta i dissoldre-hi la gelatina escorreguda.
  4. Barrejar el suc dels cítrics amb l'almívar i deixar refredar a la nevera un mínim de dues hores.
  5. En cada gotet poseu una galeta, una bola de gelat de vainilla i unes cullerades de gelatina que haurem remenat amb un batedor per que tingui una consistència més líquida. Decorar amb una fulla de menta.

    10 comentaris:

    1. Cris, sens dubte que aquests gotets van sortir encara més bons amb l'ajuda del nou ajudant! :)
      Els cítrics m'encanten... així que de cara a l'estiu m'anoto la recepta.
      Petons!

      ResponElimina
    2. Deures fets,eh? Jo, just dissabte vaig comprar la llima, a veure si m'animo.
      Felicitats a l'ajudant...
      Petonets

      ResponElimina
    3. Molt bé! S'han de fer les receptes, que totes elles eren ben bones!!
      Molt bona aquesta sopera, però es clar amb aquesta meravellosa ajuda havia de sortir fenomenal!!
      Petons

      ResponElimina
    4. Amb aquesta gran ajunta havien de sortir bones per força!
      Petonets
      Sandra

      ResponElimina
    5. Va ser un taller molt interessant, oi? Jo ja he fet la carlota i el batut, el següent de la llista és aquesta sopeta tan refrescant.
      Clar que jo no tindré una ajudanta tan bona, je je je...

      ResponElimina
    6. Ja m'agradaria tenir un ajudant com el teu!!! què guapo!!! i que posat a la cuina se'l veu!!! les postres que ens va preparar el David què bones totes!!

      ResponElimina
    7. me encanto cuando la probe en el taller del David,te ha quedado estupenda y con la ayuda que tienes mas
      peto
      miquel

      ResponElimina
    8. Cristina, que bonica s'està fent l'Èlia!... Està preciosa amb aquest somriure trapella!. Aquesta sopeta és ben atrevida!segur que és un contrast de sabors ben especial. Una abraçada guapa!

      ResponElimina
    9. Quina ajudant més guapa que tens!!!! Aquestes postres les trobo molt interessant i regrescant!!! Aques any no he pogut assistir a cap classe del David Lienas i les trobo a faltar. Gràcies per posar-hi una recepta. Un petó

      ResponElimina
    10. Unes postres delicioses! éren bones, oi? Aquesta que has triat és superrefrescant...la vainilla m´encanta.

      ResponElimina