diumenge, 5 de juny del 2011

Rossejat de fideus


Dijous passat la secció de Cuinetes amb Fermí Puig d'El món a RAC1 estava dedicada als fideus amb peix. Una de les especialitats d'en Jordi són els rossejats, així que aquest dissabte en honor a Cuinetes ha fet un bon rossejat de fideus que hem gaudit amb el meu pare.

Aprofito per agrair a RAC1 la recomanació que varen fer del meu bloc el dijous 12 de maig, quan ho vaig sentir no m'ho podia creure, vaig tenir el meu minut de glòria!


Ingredients: (per a 6 persones)
  •  500 gr de fideus del número 2
  • 1 pebrot verd
  • 1 ceba
  • 3 sèpies mitjanes
  • 6 gambes
  • 1 l de brou de peix
  • allioli
  • oli
  • sal
Preparació:
  1. En una paella com la de fer arròs posar una mica d'oli coure les gambes i resrvar-les.
  2. Netejar les sèpies, tallar-les ben petites, coure-les a la paella i reservar.
  3. Trocejar una ceba i un pebrot verd i sofregir a foc lent fins que estigui ben dauradet.
  4. En aquest moment, si us hi agrada, s'hi pot afegir la salsa de la sèpia que donarà més bon gust.
  5. Afegir-hi els fideus amb una mica més d'oli i remenar una bona estona fins que agafin color.
  6. Incorporar la sèpia reservada.
  7. Abocar-hi el brou fins a cobrir tots els fideus, remenar i rectificar de sal.
  8. Afegir les gambes que serviran de guarnició.
  9. Coure fins que es begui el brou (uns 10 minuts), apagar el foc i deixar reposar tapat amb un drap uns 5 minuts. Si tot ha anat bé quan els destapeu s'hauran trempat.
  10. Servir acompanyat d'allioli.

11 comentaris:

  1. Oh, felicitats per la recomanació!! Fa una il·lusió tremenda, eh? Nosaltres quan ens van recomanar ens vam quedar igual!! jejeje
    Aquest rossejat ha deser boníssim, un homenatge fantàstic!
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
  2. Què gustosos que són els rossejats...cada diumenge em menjaria un plat! i a per més minuts de glòria!

    ResponElimina
  3. Moltes felicitats per la recomanacio, quina il.lusio!!!
    A mi, el rossejat m'agrada molt mes que la paella...
    Petonets.

    ResponElimina
  4. Quina il·lusió eh??? Enhorabona!!!!!
    M'encanta el rossejat, un plat excel·lent
    Petonets

    ResponElimina
  5. Moltes felicitats per la recomanació i felicitats al cuiner per aquest meravellós plat!
    Petunets,
    Eva.

    ResponElimina
  6. Moltes felicitats pel teu minut de glòria! realment fa moltíssima il.lusió i ben segur que aquell dia et varen visitar centenars de persones!.Aquest rossejat em fa venir una salivera que "pa qué!"...En prenc nota, que m'agradaria molt fer-ne! Un petonet.

    ResponElimina
  7. Ara mateix deixo de mirar el teu blog!! quina gana! quina pinta els fideus!!! I jo morta de gana amb la dieta...sóc masoquista! :-)

    Sandra

    ResponElimina
  8. Felicitats per aquests minuts de gloria ... i per que el "subidon" que fa, duri , duri i duri...
    Una abraçada

    ResponElimina
  9. Cristina a todos los que hemos tenido nuestro minuto de gloria lo tendremos siempre en el corazon,felicidades por tu minuto y tambien felicita a tu marido por esta señora fideua de pescado es uno de mis platos favoritos
    peto
    miquel

    ResponElimina
  10. Una fideuà de luxe!!!! i el cuiner també!!!!
    Petonets

    ResponElimina
  11. Me n'alegro i et felicito!!!! És tota una experiència sortir per la ràdio, oi???
    A mi també em va passar i va ser una injecció d'autoestima culinària bestial.....
    Felicitats de nou i ànims !!!!

    Jordi

    ResponElimina