dissabte, 28 de maig del 2011

Llaminera amb salsa de formatge de cabra i gerds


Aquest divendres han vingut a sopar la Joaqui, el Joan, l'Ascen i el Paco, molt bons companys de feina i seguidors del meu bloc des del seu origen i que han pogut estrenar les argolles oficials de "El Brugui".
Una mica més i hem de suspendre el sopar, la nevera de casa ha tingut el detall de deixar de funcionar justament un dels dies que estava més plena. La tarda de divendres ha estat moguda, però el Brugui se n'ha sortit prou bé: hem improvitzat una nevera amb gel a la banyera, compartit la petita cuina amb el tècnic que no ha aconseguit solucionar el problema mentre anava vigilant-me el forn que tenia just al clatell, realment ha estat una situació de pel·lícula.
El menú ha consistit en uns entrants a base de meló amb pernil, cirerols amb mozzarella al perfum d'orenga i ous de guatlla farcits, de primer amanida de cranc en cassoleta cruixent, de segon la llaminera amb salsa de formatge de cabra i gerds i per acabar una copa de mouse de llimona i maduixa.


Els nostres amics ens han obsequiat amb uns plats i bols que hem estrenat avui mateix i que ens han agradat moltíssim.
La recepta d'avui és del llibre de la Mireia Carbó La cuina et dóna joc, ha quedat molt bo i la combinació de salses ens ha fet sucar a tots el plat.

Ingredients: (per a 4 persones)
  • 2 llamineres (filets de porc)
  • 2 patates grosses
  • oli
  • sal i pebre
Salsa de formatge:
  • 200 gr de formatge de cabra (de rul·lo)
  • 150 ml de nata líquida
Salsa de gerds:
  • un pot de confitura de gerds
  • 50 ml d'aigua
  • 50 ml de vinagre de Mòdena
Preparació:
  1. Bullir les patates amb pell i reservar.
  2. Tallar les llamineres en dos trossos i a cada meitat fer diversos talls transversals sense arribar a baix.
  3. En una paella amb un raig d'oli enrrossir la carn salpebrada de manera que quedi daurada per fora i crua per dins. Reservar en una safata que pugui anar al forn.
  4. A última hora coure la carn al forn (180º per dalt i baix) entre 15 i 20 minuts. Servir sobre d'unes rodanxes de patata i acompanyar amb les salses calentes.
Salsa de formatge:
  1. Esmicolar el formatge i escalfar-lo a foc suau amb la nata líquida fins aconseguir una salsa fina.
Salsa de gerds:
  1. En un cassó barrejar la confitura amb l'aigua i el vinagre i coure-ho a foc baix 20 minuts tot remenant de tant en tant.
  2. Passar la barreja per un colador xinès.


    9 comentaris:

    1. Em quedo amb la salsa de gerds, comvina amb molts plats . Jo la faig amb anec i m'encanta. La provare amb porc.
      Petonets

      ResponElimina
    2. Aquesta és una gran recepta, digna d'un sopar d'amics, i tant!

      ResponElimina
    3. Heu tingut sort amb la nevera!A mi em va petar definitivament just quan acabava de fer la compra i tenia el congelador ple fins dalt. Sort que entre amics i família vaig poder conservar els aliments fins que va arribar al nevera nova...

      La llaminera de porc m'encanta i amb la salsa de gerds ha d'estar exquisida. Ho provaré!

      Petons!
      La Taula d'en Bernat

      ResponElimina
    4. wooow!!! Quina gran menú!!!! M'apunto la recepta de la llaminera...quina pinta!
      Petunets,
      Eva.

      ResponElimina
    5. Una bona combinació...m´ha agradat la llaminera amb la salsa de gerds . I quin menú, noia! Aviam si ens passem tota la colla blocaire pel Brugi,, je, je,je...

      ResponElimina
    6. Ostres, quina mala passada la nevera, ara que fa tanta calor!
      La salsa de gerds combina molt bé amb la carn de porc, segur que els comensals del divendres van quedar encantats!

      ResponElimina
    7. Hola,
      Aquestes males passades que fan les neveres... a la meva germana li va passar un 24 de desembre a les 17:00 hores!
      Si algun dia piquen a la porta un divendres a la nit a casa teva i ja tens tots els amics a taula, serè jo!!! Molt bona recepta, si senyora, per un sopar amb amics, ideal!! Petons

      ResponElimina
    8. Ostres, quina passada de menú!!
      Aquesta llaminera amb la salsa de gerds ha de ser brutal! M'apunto la recepta de la salsa. ;)
      Petons!

      ResponElimina
    9. Quina ilu, ja puc deixar-te comentaris!... Ja ho dic jo que ets la reina de les macro-trobades... o encara que sigui per uns amics sempre ets la reina dels menús de grup!. Una abr´çada!

      ResponElimina