Aquesta és la coca que he fet aquest any per celebrar la revetlla de Sant Joan a la plaça de Gaüses. Després d'un sopar informal amb tota la colla i acompanyats d'uns espetecs constants de petards eixordadors ha arribat el torn de les coques i el cava que han estat molt ben rebudes per tothom.
La de crema és la meva preferida, l'he fet seguint la recepta del bloc Cuina, cuina, cuina i com podeu veure a la foto està molt i molt farcida!!
Us he de confessar que quan l'he tret del forn m'he quedat impressionada del goig que feia però no les tenia totes de la textura i he estat tota la tarda patint per sí quedaria bona o no. A la nit s'ha confirmat, estava boníssima!
Aquesta és la participació d'aquest mes a Memòries d'un cuinera que pel juny ens proposen penjar receptes de coques.
Ingredients:
- 300 gr de farina de reposteria
- 50 gr de mantega
- 60 gr de sucre
- 35 gr de llevat fresc
- 2 ous
- 5 gr de sal
- 75 ml de llet
- 100 gr de farina d'ametlla
- pell de llinima ratllada
- crema pastissera (he fet la part proporcional a 750 ml de llet)
- cireretes
- ametlla o pinyons per decorar
- un ou per pintar la coca
- Desfer el llevat amb la llet tèbia.
- A part batre els ous amb el sucre fins que quedi blanquinós i esponjós.
- Als ous afegir-hi la sal, la pell de llimona i la mantega en textura pomada (deixada fora de la nevera durant una bona estona) i remenar.
- Incorporar el llevat, la farina d'ametlla i a poc a poc la farina tamisada tot remenant amb les mans i fins que la massa no se'ns enganxi als dits. Fer una bola i deixar-la reposar 15 minuts tapada amb un drap.
- Untar una safata de forn amb mantega o oli.
- Dividir la massa en dues parts.
- Extendre una de les parts amb l'ajuda d'un corró tot donant forma ovalada.
- Posar una bona capa de crema a sobre de la base, reservar-ne una mica per decorar.
- Cobrir la coca amb la segona meitat de la massa i segellar els laterals amb clara d'ou.
- Deixar reposar la coca 45 minuts tapada amb un drap humit.
- Pintar la coca amb ou batut i decorar amb la crema, les cireretes, els pinyons i sucre.
- Coure-ho al forn preescalfat a 180º durant 30 minuts.
T'ha quedat una coca amb un aspecte magnífic i segur que el gust encara va ser millor...
ResponEliminaPetonets.
Té una pinta bestial, segur que la vau gaudir moltíssim, eh?
ResponEliminaPetonets
Sandra
Hola,
ResponEliminaQuè bona farcida de molta crema!!! Com a mi m'agrada!
Petons
Et felicito i et poso un 10, tant pel guarniment de la coca com per la seva esponjositat. Només veure-la se´n fa la boca aigua.
ResponEliminat'ha quedat espectacular!!!! quina bona pinta nena! moltíssimes gràcies per participar!!! petonets
ResponEliminaT'ha quedat sensacional, estic segura que ha tingut un èxit total!
ResponEliminaQuina coca!!!! t'ha sortit espectacular!! segur que has deixat a la colla bocabadada!!!
ResponEliminaPetonets
Una Súper coca i de crema!! fantàstic
ResponEliminaBona cuina
Segur que estava boníssima, per la foto ja es veu! Com patim!;)
ResponEliminaMoltíssimes gràcies per participar al memòries.
Petons.
quina coca més xula!!! la de crema és la millor! molts petonets bonica i gràcies per participar!
ResponEliminaQuina coca noia...se la veu tant esponjosa i ben farcida, que segur que estava bona! I si que és veritat que es pateix després de la feinada que tens, per si tindrà el gust i textura desitjat. Aquesta és una passada i la recepta m'agrada molt! Una abraçada!
ResponEliminaQuina pintassa que té!!! de pastisseria!!!! segur que estava de muerte! :)
ResponEliminaPetunets,
Eva.
Que be et queda la massa de briox.
ResponEliminaT'ha quedat maquisima.
Per a fí et puc enviar missatges.
No em deixaba.
Una coca bonissima.
Petons