diumenge, 27 de març del 2011

Coca de recapte


Aquesta és la meva aportació al bloc Memòries d'una cuinera, una iniciativa de la Judith i la Mònica que cada mes ens faran una proposta de recepta tradicional. Pel març la recepta escollida és la coca de recapte.


Jo en faig moltes vegades amb una base de pizza i verdura tallada ben petita, però avui m'ha fet gràcia remenar el llibre de receptes de la meva mare, ella en feia una de molt bona. Seguint les indicacions havia d'estar 3/4 d'hora al forn i si em descuido deprés de 25 minuts se'm crema tota!

Tot i que de presència no ha quedat molt maca estava boníssima i en un tres i no res ha desaparegut de taula.

Ingredients:
  • Dos pebrots verds petits
  • 3 cebes de Figueres
  • 3 alls
  • 3 tomàquets pelats i sense llavors
  • una lllauna de sardines
  • una tasseta de cafè amb oli
  • una tasseta i mitja de cafè amb aigua
  • una cullerada sopera de llard
  • 50 gr de llevat de forn
  • 300 gr de farina
  • mitja culleradeta de sal
  • formatge parmesà

Preparació:
  1. Tallar ben petits els pebrots, les cebes i els alls. Amanir amb oli i sal i reservar.
  2. Tallar ben petits els tomàquets i reservar.
  3. Barrejar l'oli, l'aigua, el llard, el llevat i la sal.
  4. Afegir la farina i pastar-ho fins que es desenganxi de la ma i es pugui fer una bola.
  5. Untar una safata de forn amb oli i amb l'ajuda d'un corró extendre la massa.
  6. Repartir per sobre les verdures i les sardines.
  7. Posar-ho al forn encès per sota durant 45 minuts i després gratinar fins que agafi una ica de color. Això és el que posava a la recepta, però jo amb 25 minuts ja se m'havia torrat la base i no he pogut posar el grill.
  8. Opcionalment es pot espolvorejar amb parma ratllat.

9 comentaris:

  1. Amb sardines!
    Quina pinta. La teva molt bona perquè hi has fet la massa i tot.

    ResponElimina
  2. Es que em sembla que els forns d'abans no eren com els d'ara.. Té una pinta exquisida!! Petonets

    ResponElimina
  3. cóm què no ha quedat maca??? ha quedat fantàstica!!!! i a més amb la recepta de la mama! moltíssimes gràcies per participar!!!! petonets guapa

    ResponElimina
  4. Molt bona proposta aquesta de recuperar receptes de tota la vida a casa. La coca, una de les millors per al meu gust!. En quant als forns només hi ha una manera de dominar-lo: conèixer perfectament el teu i oblidar els temps aconsellats a les receptes...Una abraçada.

    ResponElimina
  5. T'ha quedat fantàstica, oi tant!! És una iniciativa molt xula la de Memòries d'una Cuinera!!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  6. UMMMMM!!! Sardines, Com ens agaden!! La coca te molt bona pina.
    petons gastronómics

    ResponElimina
  7. Que bones les coques amb verdures.
    Jo també la faig amb els pebrots, tomàquets i la ceba crua.
    Humm..........
    Molt bona pinta.
    Petonets
    Isabel

    ResponElimina
  8. Tot el que porti verduretes m'encanta. Aquesta coca llueix extraordinària.
    Una abraçada

    ResponElimina
  9. M'encanten les coques de recapte, i si porten moltes verdures com aquesta molt millor!
    I res de cremada, jo la veig cuita al punt!

    ResponElimina