dimarts, 29 de març del 2011

Patates Alícia


Ja fa uns dies que en Marcel va anar amb l'institut al Món Sant Benet a la Fundació Alícia per realitzar el taller "No arribo, no arribo, què dino?". Un taller pràctic de cuina ràpida i saludable adreçat a adolescens. Els que coneixeu al Marcel ja us podeu imaginar que va tornar contentíssim amb un davantal de la fundació i el mateix dia ja volia posar en pràctica totes les receptes. Entre elles aquestes patates molt ràpides de fer que hem batejat amb el nom de "Patates Alícia".

Amb patates petites les podeu servir com a tapes.

Ingredients: (4 persones)
  • 4 patates
  • 2 pebrots del piquillo
  • una llauna de tonyina
  • maionesa
  • un tomàquet

Preparació:

  1. Tallar ben petit els pebrots i el tomàquet i barrejar amb la tonyina i una cullerada de maionesa.
  2. Rentar i punxar les patates.
  3. Posar les patates en un recipient que pugui anar al micoones junt amb un dit d'aigua i coure a màxima potència durant 5 minuts o fins que estiguin cuites.
  4. Tallar els "culs" de les patates per que s'aguantin dretes. Pelar el cul que hem tret i afegir les restes de patata a la barerreja de verdures.
  5. Partir les patates per la meitat i buidar una miqueta. Afegir la patata extreta a la barreja del farcit.
  6. Remenar el farcit i si cal afegir-hi més maionesa fins aconseguir una pasta consistent.
  7. Farcir les patates amb una mica de la pasta i servir.

15 comentaris:

  1. M'encanta i ara de cara l'estiu és un plat ideal

    ResponElimina
  2. Això és el que interessa, receptes ràpides i saludables.

    Digues al Marcel que ja esperem la propera!

    ResponElimina
  3. Hola,
    Com diu la Núria.. de cara a l'estiu són ideals eh??
    Ja veig que el taller va anar molt bé!!

    ResponElimina
  4. m'apunto la recepta qu a part de fàcil i bona et treu de problemes algun dia que vaigui de cul...jejej

    ResponElimina
  5. Un plat d'estiu, per deixar-lo preparat, per quan tornem de la platja.
    Marcel, aviat un altre recepte, l'esperem.
    Petons

    ResponElimina
  6. Ostres, quines visites més xules i didàctiques fan als instituts! M'encante aquestes receptes ràpides, i més m'encanta el Marcel si té ganes de posar-les en pràctica! jejeje
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
  7. Cristina, avui mateix les faig. Avui m'he proposar fer una llista de plats ràpids de fer, en un moment, perquè començo a estar una mica aburrida de la meva cuina de diari, quan no hi ha temps per quasi bé res, i sempre acabo fent el mateix. Doncs aquest plat és el primer de la llista.
    Una abraçada!

    ResponElimina
  8. una proposta exel·lent per quan no tenim temps!!! a més, les patates m'agraden moltíssim!!! petonets guapa

    ResponElimina
  9. Molt bona proposta...jo aquest estiu hi vaig fer una visita a la Fundació Alícia...Crec que fan una bona tasca. A més ens van mostrar els cursets que fan per a nanos...i el Marcel ha portat n´és la prova

    ResponElimina
  10. Oh, a mi per què no em portaven a aquests llocs???

    ResponElimina
  11. Això del No arribo, no arribo, què dino? em passa molt sovint. Recepta apuntada.

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
  12. Com sempre, publicant molt bones idees, receptes senzilles, de les que tenen l'èxit assegurat. En Marcel et farà el relleu a la cuina, ja es veu... Escolta, i tallers per a aficionades post-adolescents com nosaltres no en fan a la Fundació Alícia?...Un petonet!

    ResponElimina
  13. Ràpid i bo: dues vegades bo
    Una abraçada

    ResponElimina
  14. Quina recepta tan bona i fàcil de fer!

    ResponElimina
  15. una recepta bona i rapida felicitats Marcel
    un peto
    miquel

    ResponElimina