Tot i que estem a 13 de febrer, avui hem fet el tradicional dinar de Nadal a Sant Feliu de Llobregat amb uns companys de feina. El calendari d'aquestes festes ha fet que no sigués possible fer-ho en una altra data, així que hem allargat les festes nadalenques fins avui.
Ja fa uns cinc anys que hem instaurat aquest dinar amb l'excusa de menjar garrí rostit, aquest any l'hem fet a casa de la Marga i el Mario que ens han ofert un dinar fantàstic.
Nosaltres erem els encarregats de les postres, volia fer alguna cosa refrescant i que vingués de gust per acabar un dinar tan potent. Després de donar moltes voltes al coixí vaig decidir fer la versió individual d'un pastís de pinya que fins al dia d'avui sempre havia fet amb un motlle rodó de 24 cm. L'he acompanyat d'una mica de fruita tallada ben petita i un toc de nata.
La recepta me la va passar la mare d'un antic alumne meu de quan era jove i em dedicava a donar classes particulars de matemàtiques, des d'aquell dia que aquest pastís a casa meva s'ha fet milers de vegades.
Ingredients:
- una llauna de kg de pinya amb el seu suc
- 200 gr de sucre
- 200 gr de nata
- 2 sobres de gelatina Royal de llimona
- caramel líquid
Preparació:
- Untar la base del motlle amb el caramel líquid.
- En un bol posar la pinya (sense el suc) i el sucre i triturar.
- Incorporar-hi la nata i remenar suaument fins que quedi ben barrejat.
- En un cassó barrejar el suc de la pinya amb els sobres de gelatina i posar-ho al foc fins que agafi el bull.
- Incorporar el líquid a la barreja anterior.
- Abocar-ho al motlle i deixar refredar a la nevera dues hores com a mínim.
- Per desmotllar utilitzar un ganivet per separar el pastís del lateral i donar-li la volta com si sigués un flam.
quina bona pinta i que ben acompanyat amb la fruita i la nata. Mes que un pastís sembla un flam!
ResponEliminaBonísssim... amb el que m'agrada la pinya ha d'estar de vici! Per menjar-se més d'un, sense dubte. Petons
ResponEliminaquin pastisset més bo!!! petonets
ResponEliminaUn pastís suau dels que a mi m'agraden!. Això de celebrar el Nadal al Febrer té la seva gràcia: ja no estem saturats de manduca i tot vé més de gust!. Aquesta "perla" final de pinya segur va arrodonir l'àpat amb tot l'èxit.Una abraçada.
ResponEliminaQualsevol excusa és bona per seure a taula amb bons amics i acabar l'àpat amb aquestes postres, no té preu!
ResponEliminaRenoi, sí que les heu allargat!!! :) Però qualsevol excusa és bona per trobar-se amb bons amics, oi? I aquest pastís, boníssim!
ResponEliminalo mejor de la comida es la compañia de los seres queridos, o los amigos como vosotros y entonces todo es magico como este postre
ResponEliminapeto
miquel
Nosaltres també fem un sant Esteve d'estiu, je je je...
ResponEliminaHa de quedar un pastís molt refrescant, fàcil de fer i molt ben presentat!
Que rico debe estar este pastel acompañado con la nata y la fruta. Muy completo.
ResponEliminaUn beso
rosa