Per mi és boníssima a l'estiu quan els tomàquets són tan bons, sobretot si són de pagès. Va acompanyada d'una salsa verda.
Ingredients (5 persones):
- 5 patates 2 llaunes de tonyina (de les petites)
- 1 pot d'olives
- 2 tomàquets per amanir
- 3 ous durs
Jo aquesta salsa la tinc molt per mà i les mides les faig a ull, si me'n surt més del compte la guardo i serveix per amanir qualsevol altre cosa.
- 1 got d'oli
- 3 cullerades de vinagre
- 1 ou dur
- 1/4 de ceba tendra
- 1 gra d'all
- un bon ram de julivert
- sal
Preparació de l'amanida:
- Bullir les patates amb pell fins que estiguin cuites i deixar refredar.
- Tallar el tomàquet a dauets i amanir-lo amb oli i sal.
- Tallar les olives a rodantxes.
- Barrejar el tomàquet, les olives, la tonyina i l'ou dur.
- Pelar i tallar les patates a rodanxes.
- En una safata posar una capa de patates, salar-les i cobrir amb una capa de la barreja. Fer tantes capes com surtin, en funció de la safata.
- Posar la salsa verda per sobre i deixar a la nevera fins al moment de servir.
Jo la faig a la picadora, però es pot fer amb un pimer o una mà de morter.
- A la picadora posar una part de l'oli i la resta d'ingredients i picar-ho tot.
- Afegir la resta de l'oli i barrejar amb una cullera.
La veritat es que canviant les patates per pasta (qualsevol) o montgetes seques o cigrons, per a mi millora moltissim!!! je!, je!, com es nota que no m'encanten les patates!!!
ResponEliminaPer fi la publicació de la salsa dessitjada.
ResponEliminaJa no caldrà trucar a la Cristina a altes hores de la nit per resoldre el dubte.