Dimecres passat vam celebrar el sant del Marcel i la seva emancipació el dia següent que ens va fer fàcil el regal: llençols, gots, coixins.... i també el menú, ja que només va dir que volia Llom amb raïm i most. Amb la calor que fa havia de buscar unes postres fresquetes i que no calgués engegar el forn; al blog una receta un recuerdo hi vaig trobar aquests gotets que complien tots els requisits i que van triomfar.
Us recomano aquests gotets per molts motius: fàcil i ràpids de fer, ideals per portar en un àpat "yo pongo", en època de covid cadascú té el seu gotet i no hi ha contacte..... vaja, que no hi ha excusa.
La recepta original diu que és per a 4 persones, jo l'he allargada a 5 i n'hi havia suficient, i si ho serviu en gotets més petits podeu arribar a fer-ne 10.
Porta una base de galetes maria triturades, jo ho he fet amb maries de xocolata i ha quedat molt bo.
Pel que fa a la poma caramel·litzada, la recepta original diu quatre pomes, jo crec que amb dues n'hi ha prou, a mi me'n va sobrar molta que la vaig aprofitar per acompanyar un pollastre a la planxa.
Ingredients:
- 100 gr de galetes maria (jo de xocolata)
- 4 iogurts naturals sense sucre
- 2 pomes golden o reineta (la recepta original diu 4)
- el suc de 1/2 llima
- el suc de 1/2 taronja
- 40 gr de sucre moré
- 60 gr de mantega
- gotes d'essència de vainilla
- Primer de tot preparar la poma caramel·litzada, per això pelar les pomes i tallar-les a dauets petitons. Barrejar amb el suc de mitja llima i mitja taronja. En una paella desfer la mantega, afegir-hi la poma i la mitat del sucre, deixar que caramel·litzi. Retirar i deixar refredar.
- Triturar les galetes i cobrir el fons dels gots.
- Batre els iogurts (amb un batedor manual o barnilles elèctriques) junt amb la meitat del sucre i unes gotes d'essència de vainilla. Repartir la mescla entre els diferents gotets i reservar a la nevera.
- Decorar els gotets amb la poma caramel·litzada i amb una mica de ratlladura de pell de llima.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada