Amb aquest pastís tan acolorit hem celebrat els 54 anys del Jordi. Molts anys si mires enrere però no suficients per aconseguir la vacuna de la covid!!!
Avui tot m'ha sortit malament: he cremat uns ous durs, el pastís se m'ha enganxat al congelador, la nata relliscava pels laterals i quan he anat a comprar les espelmes que feia dies que tenia vistes no tenien cap 4. Sort que al final tot ha tingut solució i el pastís ha quedat prou digne i mooolt bo. Només ha tingut una crítica, massa gran!!!
La recepta l'he tret de youtube, Disfrutando de la cocina, a l'enllaç podeu veure el vídeo. No és complicat però una mica entretingut.
Ingredients:
Pel pa de pessic:
- 6 ous
- 180 gr de sucre
- 30 ml de llet
- 3/4 de culleradeta d'essència de vainilla
- 1/2 culleradeta de llevat tipus Royal
- 180 gr de farina tamisada
- 40 gr de mantega
Per la nata:
- 600 ml de nata per muntar
- 60 gr de sucre de llustre
Per la crema:
- 2 ous
- 10 gr de maizena
- 140 gr de sucre
- 60 ml d'aigua
Per l'almívar:
- 80 gr de sucre
- 80 ml d'aigua
- gotes d'essència de vainilla
Fruita variada per decorar: en el meu cas he posat pinya, maduixes, nespres, nabius i una mica de menta.
Preparació:
Pa de pessic:
- Separar les clares dels rovells.
- Fondre la mantega al microones i reservar.
- Muntar les clares junt amb el sucre a punt de neu.
- Afegir-hi els rovells i batre fins que estigui tot integrat.
- Afegir l'essència de vainilla, la llet i la farina tamisada amb el llevat. Remenar suaument amb moviments envolvents fins que quedi una mescla homogènia.
- Acabar afegint la mantega i remenar.
- Abocar la mescla en un motlle desmuntable de 26 cm i untat amb mantega.
- Coure al forn, pre-escalfat a 170º, durant 25- 30 minuts. Provar que estigui cuit amb un escuradents.
- Deixar refredar.
Nata:
- Muntar la nata, important que estigui ben freda. Quan comenci a muntar anar afegint el sucre de llustre.
- Una vegada estigui muntada reservar una petita part en una mànega pastissera per decorar el pastís.
Almívar:
- En un cassó posar el sucre, l'aigua i les gotes d'essència de vainilla.
- Bullir a foc fort durant 5 minuts. Al treure del foc si voleu podeu posar unes gotes de conyac.
- Deixar refredar.
Crema:
- Batre els ous i colar.
- En un cassó posar els ous colats i l'aigua, remenar.
- Afegir-hi la maizena i remenar.
- Afegir-hi el sucre i remenar.
- Posar al foc sense deixar de remenar i fins que espesseixi (jo crec que ho vaig treure abans d'hora).
- Deixar refredar a sobre del marbre tot remenant.
Muntatge del pastís:
- Obrir el pa de pessic en 2 o 3 parts.
- Si teniu un aro per pastissos va molt bé (mireu el vídeo de youtube ). Poseu la base del pa de pessic.
- Amb un pinzell empapeu amb una mica d'almívar.
- A continuació poseu una bona capa de nata.
- Tapeu amb l'altra- part del pa de pessic.
- Torneu a pinzellar la superfície amb almívar.
- Cobrir la superfície amb una capa de crema.
- Repartir una mica de sucre moré (o no) i cremar amb un bufador o un cremador.
- Reservar a la nevera.
- A última hora treure l'aro, decorar amb la nata i la fruita variada que un vingui de gust.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada