En menys de 24 hores vem improvitzar un viatge de 5 dies al País Basc, en prou feines vem tenir temps de reservar hotels i preparar maletes que ja estàvem a la carretera camí de Baiona. 5 dies intensos que hem aprofitat cent per cent tot visitant pobles, ciutats, coves, platges, esglésies, sidreria...
Peine del viento a San Sebastián
San Juan de Gaztelugatxe
Getaria
Pasai Donibane
Dos dies hem estat allotjats a un apartament al costat de la sidreria Arratzain al poble d'Usurbil. Per arribar-hi cal agafar una estreta i pendent carretera envoltada de prats i arbres i confiar que no vingui cap cotxe en sentit contrari. Només arribar i abans de donar-nos la clau vem fer una visita i cata a la sidreria. Jo que sóc poc de beure la vaig trobar boníssima i de seguida vem tenir clar que ens n'emportaríem unes quantes ampolles cap a casa.
Aquesta tarda hem fet cata de sidra a Gaüses i he aprofitat per fer aquest xoriç amb sidra per recordar les tapes d'aquests dies.
Ingredients:
- xoriç fresc
- sidra
- llorer
Preparació:
- Punxar els xoriços amb una forquilla i posar-los en una cassola tots sencers.
- Cobrir amb sidra.
- Afegir una fulla de llorer.
- Posar al foc i deixar bullint 5 miuts a foc viu.
- Abaixar el foc i deixar que vagi reduint la sidra durant uns 20 minuts.
- Tallar els xoriços a trossets i sevir acompanyats de pa i d'un got de sidra ben fresqueta.