El Marcel, pel seu aniversari, en comptes d'escollir el menú em va dir que volia un plat amb patates que no hagués fet mai. I ja em tens a mi buscant receptes de patates i més patates per fer alguna cosa original. Entre tot el que vaig trobar vaig fer un remix, un gotet d'escuma de patata i aquestes patates al forn farcides amb formatge i bacó que van triomfar.
A la recepta no poso mides, ja que depèn del nombre de patates que es faci.
Ingredients:
- Patates
- Bacó o cansalada
- Formatge chedar (o el que us vingui més de gust)
- Mantega
- Sal, pebre i romaní
Preparació:
- Rentar bé les patates i sense pelar-les fer talls de mig centímetre sense arribar a partir la patata, us ha de quedar com un ventall. Per no arribar al final es pot clavar una broxeta de punta a punta i així el ganivet s'atura quan troba la fusta.
- Fondre la mantega al microones i barrejar amb la sal, el pebre i el romaní.
- Pintar les patates amb la barreja fent que la mantega regalimi per entre els talls.
- Partir el bacó i el formatge a trossets i anar repartint per dintre dels talls de la patata intercalant formatge i bacó.
- Posar les patates sobre d'una safata de forn coberta amb paper de forn i coure durant 25 minuts a 180º. Si encara no estan cuites deixar 5 minuts més.