Dimecres va ser l'aniversari de l'Èlia i com cada any volia deixar-la amb la boca oberta al moment de veure el pastís, amb aquest peix tan acolorit i llampant va ser ben fàcil.
Per molts anys Èlia!!!
Aquest pastís el trobareu en diferents versions a internet, el podeu fer amb qualsevol pa de pessic, només cal fer el triangle de la boca i convertir-lo en cua, fer una cobertura de xocolata i decorar amb lacasitos de tots colors.
Jo he agafat la recepta del fantàstic blog de la Cristina, Bufet de postres, i ha quedat boníssim.
Ingredients pa de pessic:
- 200gr de mantega
- 200gr de sucre
- 200gr de xocolata (jo he utilitzat Nestlè Postres)
- 180gr de farina
- 6 ous
Preparació del pa de pessic:
- Tallar la xocolata a trossos ben petits i fondre al bany maria.
- Quan estigui fosa retirar del foc i afegir la mantega tallada a trossets, remenar fins que es fongui amb l'escalfor de la xocolata. Reservar i deixar refredar una mica.
- Muntar les clares a punt de neu i reservar.
- Batre els rovells amb el sucre fins que dobli el seu volum.
- Afegir la xocolata, tèbia, als rovells i remenar.
- Afegir la farina tamisada i remenar bé.
- Incorporar les clares muntades remenant suaument perquè no s'abaixi.
- Abocar la mescla en un motlle de 26 cm untat amb mantega i farina.
- Coure al forn, preescalfat a 160º, durant 45 minuts i deixar refredar.
Ingredients per a la cobertura:
- 150gr de xocolata (Nestlé posttres en el meu cas)
- 150ml de nata per muntar
- 75gr de mantega
Preparació de la cobertura:
- En un bol posar la xocolata i la mantega trossejada, la xocolata com més petita millor.
- Posar a escalfar la nata i quan arrenqui el bull abocar la meitat sobre de la xocolata i la mantega i remenar, quan ja no es fongui més tirar l'altre meitat de la nata i remenar fins que la barreja quedi ben fina.
Muntatge del pastís:
- Tallar un triangle del pastís per fer la boca del peix que aprofitarem com a cua.
- Si voleu podeu farcir el pa de pessic amb melmelada.
- Col·locar el pastís i el triangle-cua sobre de la reixa del forn i aquesta sobre de paper de forn.
- Abocar la xocolata de cobertura per sobre del pa de pessic, deixant que vagi lliscant sola fins a cobrir tota la superfície, no utilitzeu res per allisar i així us quedarà una cobertura llisa. Podeu ajudar movent la reixeta. Recordeu que també s'ha de cobrir la cua.
- Deixar refredar una mica la cobertura i ja podreu anar decorant el peix amb els lacasitos.
- Col·locar en una safata i donar la forma de peix. Ull, no el poseu a la nevera que els lacasitos perden el color!!
Gràcies Cristina... per tots les anomenades que m´has fet en aquesta i altres receptes. T'ha quedat impressionant.
ResponEliminaNomés cal veure quina cara fa l'êlia de felicitat!
ResponEliminaEt va quedar sensacional, un gran pastís!