dimarts, 12 d’agost del 2014

Pastís d'estiu


Dilluns passat vam tenir el plaer de ser convidats a Calella a casa de l'Oriol i la Mònica i gaudir d'un fantàstic sopar preparat per l'Arnau i el Bernat. Aquests joves cuiners han iniciat l'aventura de fer un bloc de cuina on podreu anar seguint les seves receptes, aquí us deixo l'enllaç.

Per sopar ens van preparar uns musclos al vapor i aquest pastís d'estiu que avui hem menjat a casa i que ha agradat molt als meus fills. He fet dues versions, un pastisset individual i un de familiar.


Ingredients:
  • 15 llesques de pa de motlle sense crosta
  • 3 tomàquets madurs
  • 2 cullerades grans de maionesa
  • 1 pot d'olives
  • 400 gr de tonyina amb oli d'oliva
  • enciam
Preparació:
  1. Posar en un bol els tomàquets tallats a quarts (no cal treure la pell), la tonyina, les olives (deixar-ne algunes per decorar) i la maionesa.
  2. Triturar amb el batedor elèctric fins aconseguir una crema per untar.
  3. En una safata posar 3 llesques de pa de motlle i untar-les amb la pasta de tonyina, anar fent capes de pa i acabar cobrint els laterals. És important que el pa quedi ben empapat.
  4. Posar a la nevera fins al moment de servir.
  5. Decorar amb olives i enciam.

3 comentaris:

  1. Aquests pastissos sempre triomfen! Un petó!

    "Les receptes que m'agraden"

    ResponElimina
  2. Pastís ideal per l'estiu i pels dinars informals amb amics!!!!! T'han quedat molt bé!!!!!
    Petons,
    Olga

    ResponElimina