dilluns, 4 de febrer del 2013

Pastís mousse de iogurt i maduixes


Avui fa 19 anys que va néixer l'Arnau, 19 anys que vaig agafar una bossa plena de llibres per anar a fer repòs a la clínica, tot esperant que arribés el dia que nasqués, i al cap de 5 hores ja estava entre nosaltres. El temps m'ha passat volant i aquell nadó de poc més de dos quilets ja és tot un home.


Ahir, amb la corona que va fer-li l'Èlia de macarrons i fideus, va bufar les espelmes. Felicitats Arnau!!

El pastís és una adaptació de la recepta del blog de l'Anna El meu blog de cuina

Les quantitats són per un motlle de 26 cm.

Ingredients:

Per a la base:
  • 200 gr de galetes tipus digestive
  • 100 gr de mantega
Per a la mousse:
  • 4 iogurts grecs sense sucre
  • 330 ml de nata per muntar
  • 86 gr de sucre
  • 250 gr de maduixes
  • 10 fulles de gelatina
Per a la cobertura:
  • 250 gr de maduixes
  • 40 gr de sucre
  • 4 fulles de gelatina
Preparació de la base:
  1. Triturar les galetes (picadora, mà de morter, ...).
  2. Fondre la mantega al microones.
  3. Barrejar les galetes amb la mantega.
  4. Folrar la base d'un motlle desmuntable amb la barreja de les galetes tot pressionant amb una forquilla.
  5. Coure al forn, preescalfat a 180º, durant 5 minuts.
  6. Deixar refredar.
Preparació de la mousse:
  1. Posar a hidratar les fulles de gelatina amb aigua freda.
  2. Barrejar els iogurts amb el sucre.
  3. Escórrer la gelatina i fondre-la al microones, entre 10 i 20 segons.
  4. Afegir-la a la barreja de iogurt i remenar fins que quedi ben dissolta. Reservar a la nevera.
  5. Semi-muntar la nata i deixar a la nevera.
  6. Netejar i tallar les maduixes a dauets petits.
  7. Barrejar la nata amb els iogurts.
  8. Abocar la meitat de la mescla al motlle, fer una capa amb els dauets de maduixa i acabar d'abocar la mescla restant.
  9. Deixar refredar a la nevera un mínim de dues hores.
Preparació de la cobertura:
  1. Posar a hidratar la gelatina amb aigua freda.
  2. Netejar les maduixes i triturar-les amb un batedor elèctric.
  3. Afegir-hi el sucre i barrejar.
  4. Escórrer la gelatina i fondre-la al microones durant 10 segons.
  5. Afegir la gelatina dissolta a la barreja de maduixes i remenar.
  6. Cobrir la mousse de iogurt amb la mescla de maduixes i deixar refredar dues hores més.
  7. Decorar al gust i servir.

12 comentaris:

  1. Hola Cristina! Felicitats per l'Arnau i per a tu! Jo tambe tinc la gran que va fer 19 fa dos mesos ( i sembla abans d'ahir...) el pastis t'ha quedat molt be i segur que el seu gust encara mes. M'agraden molt aquest tipus i malgrat s'esta estona en fer-los, son molt agraits.
    Un peto

    ResponElimina
  2. Felicitats Arnau.
    Un pastís deliciós.
    Petons

    ResponElimina
  3. Per molts anys, Arnau! Ja ho crec que la celebració es mereixia un pastís tan bo!
    El meu Oriol també en farà 19 aviat...
    Petons

    ResponElimina
  4. Felicitat als dos!! a ell i a tu pel pastís! petons!

    ResponElimina
  5. felicitats a l'Arnau!! jo també vull aquest pastís! quina pinta!! petons

    ResponElimina
  6. Quin apresentació tan maca! I el pastis segur que és una delícia! Petons

    ResponElimina
  7. Segur que l'Aranu va qudear encantat amb aquest pastís tan bo, la combinació de iogurt i maduixes queda sensacional.

    ResponElimina
  8. que bona aquesta mousse!! que bé que ja arriben les maduixes!! ha dr ser molt bona la combinació de iogurt i maduixes!

    ResponElimina
  9. Quina pinta! Boníssim. L'Arnau degué estar ben content! Nyam.

    Petonets!

    ResponElimina
  10. Moltes felicitats!!!! Quin pastís més bonic!!!
    I què bo devia ser!!!!
    Salut i petons,
    Olga

    ResponElimina
  11. L'Arnau devia estar content amb aquest pastís. Ara que venen les maduixes aprofitarem. Felicitats a tots dos,
    Nani

    ResponElimina
  12. Moltíssimes gràcies de part de l'Arnau!!

    ResponElimina