Avui és dimecres de cendra, dia de l'enterrament de la sardina, i m'ha fet gràcia fer una coca amb sardines.
La recepta de la coca és del blog "El meu blog de receptes", una massa ben senzilla de fer i que es pot combinar de moltes maneres (sardines, anxoves, verdures, bolets...).
Aquesta sardina ha estat molt ben rebuda per tots els de casa.
Per la massa:
- 250 gr de farina
- 50 ml d'oli d'oliva
- 120 ml de cervesa
- 5 gr de sal
Per a la farsa:
- 2 cebes
- 3 tomàquets
- 4 sardines de llauna
- 4 olives negres
- 1 gra d'all
- julivert
- pebre
Preparació:
- En un bol barrejar tots els ingredients i amb l'ajuda de les mans amassar fins aconseguir fer una bola.
- Deixar reposar durant 10 minuts.
- Partir en 4 parts i amb l'ajuda d'un corró estirar la massa i donar la forma desitjada.
- Posar en una safata de forn sobre de paper de fornejar.
- Cobrir la coca amb una capa de ceba confitada (ceba tallada en juliana i cuita a foc fort amb una mica d'oli, anar afegint aigua de mica en mica a mesura que es vagi evaporant, en 15 minuts tindreu la ceba a punt), tomàquet pelat i sense llavors, la sardina oberta per la meitat, l'oliva i una mica de pebre.
- Coure al forn, preescalfat a 200º amb l'escalfor de dalt i baix, durant uns 20 minuts o fins que la veieu cuita.
- Espolvorejar amb l'all i el julivert trinxat, amanir amb un rajolí d'oli d'oliva i coure un parell de minuts més.
Noia, com sempre, m'encanten les teves receptes!, aquesta massa amb cervesa l'haig de probar!!!. Fer aquesta forma de peixet és un detall xulíssim.Aquest vespre he fet el meu primer pastís de truites!, em vaig inspirar en la teva entrada anterior...ETS UNA CRACK!!!. petonets guapa!
ResponEliminaUna original coca de recapte, los ingredientes muy ricos y la forma que le has dado de pez me encanta. Que arte!!!
ResponEliminaUn beso.
ooo iii tann! que bona! ideal per dedicar-la en el seu dia! petons
ResponEliminaUna coca de recapte ideal per el dimecres de cendra
ResponEliminaPetons
Què xula! Quina manera més divertida de fer una coca de recapte!!!!
ResponEliminaSalut i petons,
Olga
Boníssima i ben original!!!!
ResponEliminaPetonets
Quina coca mes divertida, a més molt adient a la dia de dimecres de Cendra.
ResponEliminaPetons