Avui els blogs estem una mica tocats del bolet gràcies a la recepta del 15 que aquest mes està dedicada a aquests fongs tan apreciats al nostre pais.
Tot i que no sóc una entesa en bolets m'agrada molt anar al bosc a buscar-ne, només recullo les quatre espècies que conec però ja en tinc prou sentir-me realitzada.
Aquest any només he fet una petita escapadeta que va acabar en res i no crec que tingui cap més dia per poder-hi anar, així que pel dinar d'avui els bolets eren congelats.
En molts dels meus àpats hi poso bolets, ja sigui per acompanyar un plat de carn, en l'arròs o en un bon plat de pasta. A la nevera de casa mai hi falta una safata de xampinyons que en qualsevol moment et poden servir per improvisar un bon plat.
Fa dies que em feia gràcia provar de fer una lassanya o uns canelons amb bolets, així que la recepta del 15 m'ha anat perfecte per confeccionar aquest plat que a casa ha tingut molt d'èxit, de bén segur que l'hauré de repetir més vegades.
Ingredients: (per a 6 persones)
- barreja de bolets, jo he posat 1/2kg de congelats, unes 5 gírgoles i un paquet petit de ceps secs.
- un manat d'alls tendres
- una ceba
- 5 tomàquets pelats i sense llavors (jo he fet de pot)
- un got de vi blanc
- 24 plaques de lassanya
- 120 gr de farina
- 120 gr de mantega
- 1 litre i mig de llet
- formatge ratllat
- oli
- sal
- pebre
- nou moscada
Preparació:
Pel farcit de bolets:
- Tallar la ceba bén petitona i posar-la a sofregir amb una mica d'oli i a foc baixet.
- Mentrestant netejar els alls i tallar-los a rodantxes de mig centímetre.
- Posar a hidratar els ceps.
- Tallar les gírgoles o els bolets que tingueu a trossets.
- Quan la ceba ja agafi color afergir els alls a la cassola i deixar que cogui una estoneta tot junt.
- Afegir-hi els bolets, el got de vi i deixar que s'evapori l'alcohol.
- Afegir els tomàquets tallats a trossets petits, salpebrar i deixar coure uns 10 minuts.
- Reservar.
Per la beixamel:
- En un cassó posar a desfer la mantega.
- Afegir-hi la farina tot remenant amb una cullera de fusta, deixar-ho coure un parell de minuts.
- Afegir-hi la llet i remenar amb un batedor de mà. Jo com que tenia l'aigua dels ceps he substituit una part de la llet per aquesta aigua i així la beixamel també tenia gust de bolet.
- No deixar de remenar amb el batedor fins que agafi la consistència que desitgeu, cal tenir en compte que la beixamel quan es refreda s'espesseix.
- Salpebrar i posar una mica de nou moscada.
- Reservar tapat amb film transparent.
Muntatge:
- Preparar les làmines de lassanya com indiqui el fabricant. Jo he comprat de la que no cal bullir.
- En una safata per anar al forn posar una mica de beixamel.
- A sobre fer una primera capa de lassanya, a mi me n'hi han capigut 6.
- A continuació posar la meitat del farcit de bolets.
- Cobrir amb una altra capa de bases de lassanya.
- Cobrir amb una capa de beixamel.
- Tornar a posar una capa de bases de lassanya.
- Cobrir amb l'altra meitat del farcit de bolets.
- Acabar amb una capa de bases de lassanya i la resta de la beixamel.
- Cobrir amb el formatge ratllat i coure al forn, en el meu cas 10 minuts i gratinar.
jo porto unes quantes sortides al bosc i espero fer alguna més jeje
ResponEliminamolt bona la lassanya de bolets
ptns
A casa les lasanyes i els canelons de bolets triomfen, i aquesta té una pinta boníssima!
ResponEliminaMoltes gràcies per participar!
Petonets
Sandra
Quina lasanya boletaire!!! ha de ser deliciosa!!! Només de veure-la ja m'agafen ganes de menjar-la!
ResponEliminaSalut!
Olga
Nenaaaaa, vaja una senyora recepta!, quin gust de lassanya!, això sí que és per sucar-hi pa...Una abraçada.
ResponEliminacomo dice Mercé un aseñora receta y bien buena,me encanta
ResponEliminapeto
bonissima la pasta amb bolets!! i amb lasanya i una bona beixamel...se'm fa la boca aigua! petons
ResponEliminaBoníssima. A mi també em fas salivar! petons!
ResponEliminaAfegir l'aigua dels ceps a la beixamel és mig plat!!! jo també ho faig i és sorprenent...
ResponEliminaJo també sóc de les que aprofiten l'aigua dels bolets. Has fet una lassanya molt bona.
ResponEliminaNani